Bakan Özhaseki: Bizim ittifakýmýz yerli bir ittifak
ABONE OL

Özhaseki, Þehit Erkut Akbay Mahallesi Kentsel Dönüþüm Alaný'ndaki programda, buradaki çalýþmalarýn yýl sonuna kadar bitirilmesi için gayret edeceklerini söyledi.

Türkiye'nin, çevre ülkelerdeki sýkýntýlara raðmen "güvenli liman" olduðunu dile getiren Özhaseki, terörle mücadele çalýþmalarýyla iftihar ettiklerini anlattý.

Özhaseki, Kahramanmaraþ merkezli 6 Þubat 2023'teki depremlerin ardýndan milletin dayanýþma gösterdiðini belirterek, þöyle konuþtu:

"Allah böyle bir milletten, hepinizden razý olsun. Hepiniz gerekeni yaptýnýz, emin olun. Bir de koca koca þehirleri idare ettikleri halde, milyonlarca nüfusu olduðu halde deprem bölgesine gelip yanýnda sosyal medyacýlarla, basýncýlarla resim verip, selfie çekip gidenler vardý. Allah onlarýn da iyiliðini versin. Onlarý vicdanlarýyla baþ baþa býrakýyoruz. Çünkü onlarýn derdi insanlara yardým etmek, belediyecilik deðil. Baþka bir dünyadalar."

Depremin ardýndan bir senedir gece-gündüz, tatil demeden çalýþtýklarýný vurgulayan Özhaseki, "Þu anda 390 bin hak sahibi var 307 bin inþaatýmýz baþladý. Evlerin 46 binini daðýttýk, önümüzdeki ay 30 bin daha daðýtacaðýz. Sene sonuna kadar her ay 10-15 bin konutu yapýp daðýtmaya devam edeceðiz." ifadelerini kullandý.

Özhaseki, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn deprem konutlarýnda gelinen aþamayý sýk sýk sorduðunu, evlerin hýzla yapýldýðýný anlattý.

"BÝZÝM ÝTTÝFAKIMIZ YERLÝ BÝR ÝTTÝFAK"

Bugün Cumhurbaþkanlýðý seçimini atlatarak, Türkiye'deki bütün meselelere müdahil olan bir ittifaklarýnýn bulunduðunu belirten Özhaseki, þöyle devam etti:

"Bizim ittifakýmýz belli, Cumhur Ýttifaký. Bir tarafta Sayýn Cumhurbaþkanýmýz bir tarafta Devlet Bey. Kendi aralarýnda ellerinden ne geliyorsa, bu ülke için neler yapýlabilirse, bunu hiç tartýþmadan doðru olan neyse ona karar veriyorlar. Bizim ittifakýmýz yerli bir ittifak, bu topraklarýn ittifaký. Bizim ittifakýmýz milli bir ittifak Allah'a hamdolsun ve biz sizlerin deðerlerini taþýyoruz. Sizler ne iseniz zaten biz de oyuz. O deðerlerin arkasýndayýz."

Özhaseki, tarihe, insanlara ve medeniyete karþý bir sorumluluklarýnýn olduðunu ve bu yolda hareket ettiklerini vurguladý.

"ÝTTÝFAK DAÐILINCA BÜTÜN KÝRLÝ ÇARÞAFLAR ORTAYA DÖKÜLDÜ"

Eskiden karþýlarýnda bir ittifak olduðunu hatýrlatan Özhaseki, "Þimdi herhalde ittifak da kalmadý ama seçim öncesini þöyle bir düþünün, 6'lý mý, 7'li mi, 9'lu mu yoksa el altýndan verdikleri rüþvetlerle 10'lu mu 12'li mi olduðu söylenen bir ittifak vardý, 'kutsal ittifak' diyorlardý. Birbirine benzemezler, bir araya gelmiþler, bir tane dertleri vardý, 'Recep Tayyip Erdoðan gitsin, ne olursa olsun'. Kardeþim gidince ne olacak Recep Tayyip Erdoðan? Siz ne yapacaksýnýz? Birbirinize bile benzemiyorsunuz, hiçbir konuda anlaþamýyorsunuz, Türkiye'ye ne yapacaðýnýz belli deðil. Gelecekle ilgili söyleyecekleriniz de yok. Ne yapacaksýnýz, 'o gitsin de ne olursa olsun' diyerek? Ama ne yazýk ki böyle bir grup vardý." deðerlendirmesinde bulundu.

Eleþtirilerini sürdüren Özhaseki, þu ifadeleri kullandý:

"Þimdi haliyle ittifak daðýlýnca bütün kirli çarþaflar ortaya döküldü. Ne gizli pazarlýklar varmýþ biz anladýk. El altýndan kimlere MÝT baþkanlýðý verilmiþ, kimlere Ýçiþleri Baþkanlýðý verilmiþ? Onlarýn hepsini gördük. Kendi içlerinde þöyle demeye baþladýlar, 'Allah'tan ki bizim adam seçilmemiþ'. Ya iyi de milletin karþýsýna çýkýp nasýl vaatlerde bulundunuz? Milleti kandýrarak, 'bu ittifaka verin deyip neler söylediniz?'. Ama þimdi onlarýn içindeki milletvekilleri bile diyor ki 'vallahi biz bu adama vermedik' diyorlar Millet Ýttifaký'nda, 'Kýlýçdaroðlu'na vermedik' diyorlar. Öyle bir hale geldi."

Özhaseki, onlarýn yaptýklarý bir baþka numaranýn da algý operasyonu olduðunu söyledi.

Bu kiþilerin sosyal medyada oynayýp, büyük paralar harcayarak kendilerini kahraman ilan ettiklerini vurgulayan Özhaseki, "Gözleri, Cumhurbaþkanlýðý makamýnda veyahut da bir partinin genel baþkanlýðýnda ama belediye baþkanlýðý yapýyormuþ gibi davranýyorlar ve þehirlerinde ne yazýk ki problemler gittikçe büyüyor." diye konuþtu.

Kendisinin de Kayseri'de 21 yýl belediye baþkanlýðý yaptýðýný hatýrlatan Özhaseki, çok çalýþtýðýný, ne söz verdiyse yerine getirdiðini belirtti.

Ýlk çýktýklarýnda hep hizmet edeceklerini söylediklerini belirten Özhaseki, þunlarý kaydetti:

"Hiç kimseyi ayýrmayacaðýz, 'senin dinin, ýrkýn, mezhebin, partin, þu, bu' asla demeyeceðiz. Tövbe estaðfurullah. Niye diyelim ki? Ona ne hakkýmýz var bizim? Cenabýallah bir kulunu yaratmýþsa, þu þehirde, bu þehirde bizim bunu beðenmeme hakkýmýz var mý? Falan ýrkta yaratmýþ, filan ýrktan yaratmýþ, bunu beðenmeme hakkýmýz var mý? Tövbe estaðfurullah böyle bir þey olamaz. Biz 'deli gibi hizmet edeceðiz' diyerek baþladýk, öyle yaptýk, mazeret üretmedik, þehirlerin altyapýsýyla uðraþtýk, üstyapýsýyla uðraþtýk. Envaiçeþit projeler gerçekleþtirdik ama bizim derdimiz hizmetti, eser belediyeciliðiydi."

Özhaseki, Cumhur Ýttifaký'nýn Adana Büyükþehir Belediye Baþkan adayý Fatih Mehmet Kocaispir ve Yüreðir Belediye Baþkan adayý Halil Nacar için destek istedi.

Kocaispir ve Nacar'ýn da konuþmasýnýn ardýndan Bakan Özhaseki, þantiye alanýnda incelemelerde bulundu.