Bakan Özhaseki: Dün bize silah vermeyenler, þimdi bizden ÝHA, SÝHA almak için kuyruða giriyorlar
ABONE OL

Özhaseki, AK Parti Afyonkarahisar Ýl Baþkanlýðý'nda yaptýðý konuþmada, AK Parti ailesindeki herkesin alnýnýn açýk olduðunu ve baþýný dik tutabileceðini söyledi.

AK Parti olarak Cumhuriyet tarihi boyunca göreve gelen hükümetlerin yaptýklarý hakkýnda kötü bir þey söylemediklerini dile getiren Özhaseki, "Allah hepsinden razý olsun. Ölenlere Allah rahmet etsin. Onlarýn yaptýklarýnýn birkaç mislini biz 20 senede yaptýk, her bir alanda." ifadesini kullandý.

Özhaseki, Türkiye'de saðlýk ve ulaþtýrma alanýnda yapýlan çalýþmalarý ve yatýrýmlarý anlattý.

AK Parti iktidarlarý döneminde özgürlüklerin sonuna kadar geniþletildiðini vurgulayan Özhaseki, "Bizler yurt dýþýna gittiðinde ezilen baþbakanlarý, cumhurbaþkanlarýný gördüðümüz zaman içimiz acýyordu. Biz hatta o giden arkadaþlara oy da vermemiþtik. Benim milletimi temsil eden insan dik durmalýydý. Þimdi Cumhurbaþkaný'mýz gidiyor. Onlarla görüþürken ne halde görüyorsunuz onu. Türk insanýna yakýþan bir lider gibi dimdik duruyor ve onlara da gereken her þeyi yüzlerine söylüyor." diye konuþtu.

Özhaseki, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn 200'e yakýn devlet temsilcisinin bulunduðu Birleþmiþ Milletlerde katýlýmcýlarýn gözlerine baka baka "Daha adil bir dünya mümkündür." dediðini hatýrlattý.

Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn zamanýnda "one minute" dediðinde Türkiye'de bazýlarýnýn kuyruklarýnýn titrediðini aktaran Özhaseki, þunlarý kaydetti:

"Ne yapýyor ya bu adam, eyvah, baþýmýz belaya girecek, diyorlardý. Þimdi ne kadar büyük bir zulüm olduðunu herkes görüyor deðil mi? Ýnsanlýktan nasibini almamýþ katiller, küçücük yavrularý öldürüyorlar. Azýcýk þurada insafý ve vicdanýnda titreme sesi olan herkesin aðlamasý lazým gördüðü manzaralara. Anneler öldürülüyor. Hastaneler bombalanýyor. 'Ateþkes' bile diyemiyorlar. Diyemeyenler kimler? ABD, Avrupa Birliði ülkeleri. Bunlar bizim iyiliðimizi istemiyor ki zaten. Senelerdir, PKK'yý kim destekliyor zannediyorsunuz? Türkiye'nin bölünmesini kim istiyor zannediyorsunuz senelerdir? Elhamdülillah, bunlara karþý da bir taraftan mücadele vermeye devam ediyor."

Özhaseki, Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn þu anda Ýsrail'in yaptýðý zulme karþý bütün dünya devletlerini ayaða kaldýrmak ve onlar üzerinde baský kurabilmek, dünya kamuoyunu uyarabilmek için uðraþan tek lider olduðunu ifade etti.

"254 MÝLYAR DOLARI YAKALADIÐIMIZ BÝR ÝHRACATIMIZ VAR"

Özhaseki, zorluklar içinde Türkiye'yi büyütmeye devam ettiklerini ve yatýrýmlarý takip ettiklerini vurguladý.

Savunma sanayinde 75 milyar dolarlýk çok büyük bir bütçe olduðuna dikkati çeken Özhaseki, þu deðerlendirmede bulundu:

"Dün bize paramýzla silah vermeyenler, þimdi bizden ÝHA almak için, SÝHA almak için kuyruða giriyorlar. Tankýmýzý, tüfeðimizi üretiyoruz. Her türlü aracýmýzý yapýyoruz. ÝHA'larýmýz, SÝHA'larýmýz, envaiçeþit savaþacaðýmýz aletleri de kendimiz yapýyoruz. Bunu dýþarýlarda gözümüz olduðu için deðil, sadece baðýmsýz yaþayalým diye yapýyoruz. Düþmanlarýmýza korku vermek için yapýyoruz. Yüzde 80'e yaklaþmýþ bir yerlilik oraný. Allah'a hamdolsun. 254 milyar dolarý yakaladýðýmýz bir ihracatýmýz var. Kendi milli aracýmýzý kendimiz yapýyoruz þimdi. Bunca zorluklarýn içerisinde oluyor bunlar. O yüzden hepimizin yine bu birlik içerisinde hareket edip ve bu gayretle sonuna kadar da gitmemiz gerekiyor."