Bakan Özhaseki, Hatay Afet Koordinasyon Merkezi'nde toplantýya katýldý
ABONE OL

Özhaseki, Afet Koordinasyon Merkezi'nde yaptýðý konuþmada, hem Hatay'ý ayaða kaldýrmayý hem de insanlarýn duasýný almayý ümit ettiklerini söyledi.

Hatay Büyükþehir Belediye Baþkaný Mehmet Öntürk'ün baþkanlýðýnýn bugün kesinleþtiðini kaydeden Özhaseki, þöyle devam etti.

"Rabbim utandýrmasýn, onu mahcup etmesin. Deðerli belediye baþkaný arkadaþlarýmýz buradalar. Ýnþallah hep birlikte kol kola girerek hareket edecekler, biz de elimizden ne geliyorsa yapacaðýz. Ýyi niyetle yola çýkýldýðý zaman, gayret edildiði zaman da Cenabýhak yardým edecektir, buna sonuna kadar da inanýyoruz. Ýþimiz çok, yükümüz aðýr, menzilimiz de gerçekten çok uzak ama biz niyetlendik, azmettik, inþallah bu yükün altýndan da hep birlikte kalkacaðýz."

Özhaseki, Hatay'da 6 Þubat 2023 depremlerinde çok sayýda binanýn ve iþ yerinin yýkýldýðýný, diðer illerde de benzer þekilde, o þehrin büyüklüðüne göre hasarlar olduðunu anlattý.

Ýlk günden itibaren hiç durmadan çalýþtýklarýný ifade eden Özhaseki, konuþmasýný þöyle sürdürdü:

"Sayýn Cumhurbaþkaný'mýzýn liderliðinde çok da önemli mesafeler aldýk. Bugün geldiðimiz noktada zaten vatandaþ bu çalýþmalarý gördüðü için 'evet yaparsa sayýn Cumhurbaþkaný'mýz yapar, Recep Tayyip Erdoðan yapar, eðer bize bir derman olacaksa Cumhur Ýttifaký'ndan derman olur' diye inandýlar, güvendiler ve nihayetinde gerek Cumhurbaþkanlýðý seçiminde gerekse daha sonraki belediye baþkanlýklarý seçiminde bunca büyük afete raðmen herkes AK Parti'ye, Milliyetçi Hareket Partisi'ne, Cumhur Ýttifaký'na güvenini tazelemiþ oldu, bizim de yükümüz arttý, biz de bunun altýndan kalkacaðýz Allah'ýn izniyle, layýk olacaðýz, gece gündüz demeyeceðiz çalýþacaðýz, baþka da çaresi yok bu iþin."

Hatay için yapýlacaklarý ve öncelikleri ele alacaklarýný belirten Özhaseki, daha sonra da sýký sýkýya yol güzergahlarýna baðlý kalarak devam edeceklerini söyledi.