Bakan Özhaseki: Önemli olan yerli olaný tercih etmektir
ABONE OL

Özhaseki, Büyükþehir Belediyesi tarafýndan alýmý yapýlan 15 yerli elektrikli otobüsün tanýtým töreninde, ülke ekonomisinin kalkýnmasý için yerli ürünlerin tercih edilmesi gerektiðini söyledi.

Kayseri'de belediyecilik alanýnda örnek çalýþmalar yapýldýðýný vurgulayan Özhaseki, "Tramvayda otobüste önemli olan yerli olaný tercih etmektir. Bu tercih ülke ekonomisine karþý önemli bir etken. Kayseri'de örnek olacak belediyecilik yapýlýyor. Hem Büyükþehir Belediyesi hem de ilçe beledilerinde çok güzel iþlere imza atýlýyor. Bu çalýþmalarla þehir, güzel yerlere gidiyor." dedi.

Özhaseki, "Ömrümüz hizmetle geçiyor. Son bir haftada 5 þehre gittim. Bugün de memleketimize geldik. Bizi burada her zaman birkaç açýlýþ ya da temel atma töreni karþýlýyor. Bu þehirde hareket var, bereket var. Uyum içindeki çalýþmanýn meyvesi olarak bu hizmetler yapýlýyor. Birlik varsa rahmet vardýr. Ayrýlýk varsa azap olur. Biz bu þehirde hizmete devam edeceðiz. Siz 'devam' dedikçe, dua ettikçe, destek verdikçe biz de güzel iþler yapmaya niyetlenip devam edeceðiz." ifadelerini kullandý.

Büyükþehir Belediye Baþkaný Memduh Büyükkýlýç da alýmý yapýlan 15 elektrikli otobüsün 8'ini teslim aldýklarýný, kalanlarýn da belirli aralýklarla þehre getirileceðini belirtti.

Araç hakkýnda bilgi veren Büyükkýlýç, "Araçlar yerli ve milli, tamamen elektrikli, 18 metre uzunluðunda ve 140 yolcu kapasiteli. Daha önce 6 elektrikli aracýmýz vardý. Yeni alýmla elektrikli otobüs sayýmýz 21'e çýkýyor. Bu otobüsler için yaklaþýk 200 milyon lira ödedik." diye konuþtu.