Bakan Özhaseki: Þehirlerimizi depreme karþý dirençli hale getireceðiz
ABONE OL

Sakarya'da Hendek Belediyesince bir düðün salonunda düzenlenen "Yüzyýlýn Projesi" tanýtým toplantýsýna katýlan Özhaseki, vatandaþlarla iftar yaptý.

Yemeðin ardýndan vatandaþlara hitap eden Özhaseki, hükümet olarak terörle mücadelede önemli çalýþmalar yaptýklarýný, daðlarýn, köylerin, þehirlerin temizlendiðini belirterek, "Allah'a hamdolsun kimse PKK'ya katýlmýyor artýk. O köpeklerin arkasýna kimse düþmüyor. FETÖ'yü de bitirdik, PKK'yý da bitirdik, ÝÞÝD denen o lanetli örgütü de bitirdik Allah'ýn izniyle. Huzur içinde yaþayacaðýz bundan sonra bu memlekette. Yýllardýr süren mücadeleydi, elhamdülillah biz galip geldik." diye konuþtu.

Özhaseki, deprem bölgesindeki vatandaþlarýn evlerin yapýmý konusunda kendilerine inandýðýný ama karþý tarafýn "Size bedava ev vereceðiz" vaadine inanmadýðýný savunarak, "Bunlarý yaþadýk bizler. Yarýn inþallah yine ben Hatay'da olacaðým. Sayýn Cumhurbaþkanýmýz baðlanacak. 30 bin konutu yine daðýtacaðýz. Her ay 10-15 bin konut da daðýtmaya devam edeceðiz. Bir taraftan da þehirlerimizi depreme karþý dirençli hale getireceðiz." ifadelerini kullandý.

"HER ÞEYDEN ÖNCE BÝZÝM ÝÇÝN BAYRAK, EZAN GELÝYOR"

Cumhur Ýttifaký'nýn yerli ve milli olduðundan bahseden Özhaseki, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Biz tarihe, medeniyetimize karþý sorumluluðumuzun olduðuna inanan insanlarýz. Her þeyden önce bizim için bayrak geliyor, ezan geliyor. Biz bu niyetle devam ediyoruz. Fakat karþý tarafta da bir ittifak vardý, adýna Millet Ýttifaký diyorlardý. Görünüþte 6 kiþilerdi. Biz de durmadan diyorduk ki, 'Bu 6 deðil ya, milleti kandýrmayýn, yalan söylemeyin. Bak masanýn altýndan ikide bir PKK'nýn adamlarý kafasýný uzatýyor. O görünenle siz 7'siniz.' Sonra dünyanýn iki tane en baþarýsýz belediye baþkanýný da cumhurbaþkaný yardýmcýsý diye ilan ettiler, Ýstanbul ve Ankara'yý. Daha adamlar taþ üstüne taþ koymamýþ belediye baþkanlarý; 9 oldu.

Bu arada Kýlýçdaroðlu herkesi keklemiþ, sonradan açýða çýktý. Bir adamcaðýz var, ona Ýçiþleri Bakanlýðý'ný da MÝT'i de vermiþ, 10 oldu. Kaç olduðu belirsiz bir ittifak grubu. Bunlar hiç birbirine benzemezler. Ne sosyal olaylara bakýþlarý, ne iktisadi meselelere getirmiþ olduklarý çözümler, ne askeri olaylardaki fikirleri, hiç birisinin birine benzer tarafý yok. Benzemezler ordusu gibiler adeta bunlar."

Özhaseki, bu ittifakýn aslýnda birbirlerini sevmediðini ifade ederek, "Daha bir gün olsun birisi yanýna eþini alýp da öbürüne çay içmeye bile gitmemiþtir. Peki bunlarý bir araya getiren nedir? Bunlarý bir araya getiren Cumhurbaþkanýmýza ve Devlet Bey'e olan düþmanlýklarý. Recep Tayyip Erdoðan gitsin de ne olursa olsun? Ne yapacaksýnýz siz peki? Yok ne yapacaklarýyla ilgili iki cümle bile söylemiyorlar. Ve bolca da yalan söylüyorlar." deðerlendirmesinde bulundu.

31 Mart'ta seçime gidileceðini anýmsatan Özhaseki, "Biz yine özümüz, sözümüz bir olarak milletin önündeyiz. Tercih, takdir tabii ki sizlerin. Ne çýkarsa baþýmýzýn üstüne ama neticesinde hizmeti önceleyen, eser siyasetiyle düþüp, eser siyasetiyle kalkan, gecesi, gündüzü, milletine hizmet olan insanlarýn da yine bu seçimde sizler tarafýndan ön plana çýkmasý lazým." dedi.

Hendek Belediye Baþkaný ve Cumhur Ýttifaký'nýn Belediye Baþkan adayý Turgut Babaoðlu da projesi hakkýnda katýlýmcýlarý bilgilendirdi.

Babaoðlu, daha sonra Bakan Özhaseki'ye çeþitli hediyeler takdim etti.