Bakan Özhaseki: Söz konusu eðer vatanýn birliði ise hepimiz bir olmalýyýz
ABONE OL

Kayseri'de Melikgazi Belediyesinin hayýrsever iþbirliðiyle Yýldýrým Beyazýt Mahallesi'nde yaptýrdýðý Dr. Rasime Erkan Anaokulu ve Keriman Erkan Ýlkokulunun açýlýþ töreninde bir konuþma yapan Özhaseki, kentin hayýrseverleriyle öne çýktýðýný, gittiði her yerde bunu anlattýðýný söyledi.

1994 yýlýndan bu yana eser siyasetiyle çalýþtýklarýný belirten Özhaseki, kendisinden sonra gelen belediye baþkanlarýnýn da bu geleneði devam ettirdiðini belirtti.

31 Mart'taki seçim yaklaþýrken vatandaþýn, yetki verdiði belediye baþkanlarýna hesap soracaðýný ifade eden Özhaseki, þöyle konuþtu:

"Ne yaptýn, bizim derdimizle dertlendin mi, güzel iþler yaptýn mý, o bütçeyi çarçur mu ettin, algý operasyonlarý çekerek ajanslara paralar döküp, 'Beni parlatýn' diyerek mi gezdin, yoksa hakikaten toplumun faydasýna güzel iþler yaptýn mý? Böyle bakýldýðý zaman ne yazýk ki son dönemde yaþanan bir belediye baþkanlýðý anlayýþýnýn da Türkiye'de yaygýnlaþtýðýný görmek de üzücü. Gerçekten milyonlarca lira veriyorlar, troller ordusu topluyorlar. Akþama kadar klavye kahramanlarý bir iki duble de atýyor, 'Karþý tarafta kim konuþuyor, sövün buna.' diyorlar, hücum ediyorlar. Bu çýktý seçimlerden sonra ortaya. Baþýnda kim var, o da belli oldu, yerleri de belli oldu, tespit de edildi. Bu millet size yetki veriyor, oy veriyor, kocaman bir bütçe veriyor, mühür veriyor, hizmet edin diye veriyor."

Toplum olarak ufak tefek ayrýlýklara aldýrýþ etmemek gerektiðine dikkati çeken Özhaseki, þöyle devam etti:

"Hepimiz özelimizde muhafazakar bir yaþamý veya modern bir yaþamý tercih edebiliriz. Bunlarýn hepsi baþýmýzýn üstüne. Bu konu ayrýlýk konusu deðil. Ufak tefek parti farklýlýklarýmýz olabilir. Sosyal olaylara bakýþýmýz farklý olabilir ama memleket meselesinde, millet meselesinde söz konusu eðer vatanýn birliði, dirliði, bütünlüðü, ezaný, bayraðý ise hepimiz bir olmalýyýz. Buna da hiç tavizsiz devam etmeliyiz. Böyle olup, çalýþýp önümüze bakýnca da Allah iþimizi rast getirecektir. Bundan hiç kimsenin endiþesi olmasýn."

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cýngý da eðitim önemine deðindi.

Melikgazi Belediye Baþkaný Mustafa Palancýoðlu ise ilçeye yaptýklarý hizmetleri anlattý, hayýrsever Dr. Rasime Erkan'a teþekkür etti.

Büyükþehir Belediye Baþkaný Memduh Büyükkýlýç ile hayýrsever Erkan'ýn konuþmasýnýn ardýndan Erkan'a çiçek ve okulun minyatürü hediye edildi, okullarýn açýlýþ kurdelesi kesildi.