Bakan Tekin: Biz, bu gruplarla sürekli bir savaþ içerisindeydik
ABONE OL

Star Gazetesi Yazarý Esra Elönü'nün 24 TV'de sunduðu Arafta Sorula programýnýn bu haftaki konuðu Milli Eðitim Bakaný Yusuf Tekin oldu.

Bakan Tekin'in açýklamalarýndan satýr baþlarý:

Okula baþlayýncaya kadar babamý rol model alýyordum. Ben, babamýn yaptýðý fedakârlýktan çok daha fazlasýný yapmak zorundayým.

Ýnsanlýk için unutmanýn çok büyük bir nimet olduðuna inanýyorum. Eðer hiçbir þeyi unutmazsak, bu ruh halini insan vücudunu taþýyamaz.

'Birileri milli iradeyi hiçe sayacak davranýþlarýn içerisine girerse, sizden isteðim sokaða çýkýn ve milletin iradesini siz savunun' demiþtim. Ben böyle söyleyince gazetelerde, 'Bakan Yardýmcýsý gençleri sokaða davet etti' diye manþetler atýldý. Benim amacým milli iradeye sahip çýkýlmasýydý. 15 Temmuz'da o gençler sokaklara çýkarak milli iradeye sahip çýktýlar.

' BÝZ, BU GRUPLARLA O TARÝHLERDEN BERÝ SÜREKLÝ BÝR SAVAÞ ÝÇERÝSÝNDEYDÝK'

1989 yýlýnda Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne baþladým. Orada faaliyet gösteren bugün 'FETÖ' dediðimiz, o dönemki adýyla cemaatle ilk defa tanýþtým. Bunlar (FETÖ'cüler) içeride konuþurken olumsuzluklarý hep bize anlatýyorlardý. Etkinliklere giderken hiçbirisi yanýmýzda olmazdý. Biz, onlarý tanýmlarken, 'siz Amerikancý bir Ýslam oluþturmaya çalýþýyorsunuz, sömürgeci bir yaklaþým içerisindesiniz' dedik. Biz, bu gruplarla o tarihlerden beri sürekli bir savaþ içerisindeydik, birbirimizi sevmezdik.

Ben, FETÖ'nün 28 Þubat iradesinin içerisinde olduðunu iddia ediyorum. Çünkü 28 Þubat'ta ne bir okullarý kapatýldý, ne de bir mensubu bulunduðu pozisyonda maðdur edildi.

Bir konuyu özellikle belirtmek istiyorum; Bize, 'siz ne cesaretle bunu yapýyorsunuz, 45 gün sonra sýrtýnýzý dayadýðýnýz o "uzun" (Cumhurbaþkaný Erdoðan) olmayacak, 45 gün sonra hapiste olacak' þeklinde açýkça söylediler. Sonradan ortaya çýktý ki 45 gün sonra 17-25 Aralýk oldu.

'ORADA YAÞADIKLARIMIZIN BÜTÜN AÇIKLIÐIYLA BÝLÝNMESÝ GEREKÝYOR'

Türkiye, gerçekten 15 Temmuz'da çok büyük bir badire atlattý. Yeniden bu tür saldýrýlarla, ihanetlerle karþý karþýya kalmamamýz için orada yaþadýklarýmýzýn bütün açýklýðýyla bilinmesi gerekiyor.

Önümüzdeki hafta Temel Eðitim Yönetmeliðimiz deðiþiyor. Orada da çok ciddi deðiþikliklerimiz olacak.

Okul devamsýzlýklarý veya sýnýf tekrarý, öðrenci kardeþlerimiz için müjde olarak tanýmlanmayabilir ama öðretmen arkadaþlarýmýz için, velilerimiz için müjde olarak algýlanabilir. Beklentileri karþýlayabilecek bir düzenek oluþturmaya çalýþýyoruz.