Bakan Tekin: Biz her þeyden önce, 'önce öðretmen' diyoruz
ABONE OL

Bakan Tekin, 24 Kasým Öðretmenler Günü dolayýsýyla 81 ilden öðretmenlerle Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde bir araya geldi.

Tekin, burada yaptýðý konuþmada, ülkenin dört bir yanýndaki meslektaþlarýný temsilen Öðretmenler Günü etkinliklerine katýlan öðretmenlerle bir arada bulunmaktan duyduðu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye'yi, 2053, 2071 ve Türkiye Yüzyýlý hedeflerine taþýyacak öncü, iyilik odaklý, hak ve hakikat aþýðý bir nesil yetiþtirmenin en temel hedeflerinden biri olduðunu vurgulayarak, þunlarý kaydetti:

"Küresel ölçekte, cinsiyetsiz, inançsýz, deðersiz bir kuþak inþa etme çabalarý asrýmýz insanlýðýnýn en büyük tehlikesidir. Bu sebeple ahlaki, insani, milli, manevi ve kültürel deðerleri kazanan, kendi kültürünü özümsemiþ, güzel bakan, güzel düþünen, güzel eyleyen nesil þu an sizlerin elinde büyüyor. Ýçinde bulunduðumuz çaðýn gereklerine uygun bilgi, beceri, tutum ve davranýþlarý da kazanacak olan bu nesil için okul öncesinden 12'nci sýnýfa kadar tüm kademelerde siz kýymetli öðretmenlerimiz gecesini gündüzüne katarak büyük emek harcýyor, bunlarýn hepsinin farkýndayýz."

"BU GENÇLÝK SÝZLERÝN ESERÝ OLACAK"

Eðitim ve öðretimin özünü oluþturacak milli þuura sahip nesiller yetiþtirmek ve bu doðrultuda eðitim politikalarý geliþtirmek için öðretmenlerle birlikte mesai yaptýklarýnýn altýný çizen Tekin, "Özentiden uzak, kendine güvenen, taklitçilikten sakýnan, bilim yolcusu, Türkçeyi doðru ve güzel kullanan, dilini, söz varlýðýný idrak eden, medeniyet mirasýndan yararlanan bu gençlik sizlerin eseri olacak." ifadelerini kullandý.

Bakan Tekin, içerisinde öðretmenlerin olmadýðý, zihnini ve kalbini katmadýðý hiçbir baþarý hikayesinin bulunmadýðýný belirterek, þöyle devam etti:

"Bir insanýn kiþiliðinin ve yeteneklerinin geliþiminde, kendini keþfetme serüveninde hiçbir sistem ya da teknolojik araç öðretmenler kadar etkili deðildir. Öðretmen, bir çocuðun geliþiminde kimi zaman bir kaþif, kimi zaman bir rehber, kimi zaman anne baba, kimi zaman bir arkadaþtýr ancak çoðu zaman bunlarýn hepsidir. Bu zorlu bir yolculuktur. Meslek hayatý boyunca kendisini çocuklarýmýza adayan, yurdumuzun dört yanýnda sabýrla, sevgiyle, özveriyle çalýþan ve kimi zaman bunu caný pahasýna yapan öðretmenlerimiz her türlü takdirin üzerindedir."

"BÝZ HER ÞEYDEN ÖNCE, 'ÖNCE ÖÐRETMEN' DÝYORUZ"

Öðretmenliðin, kariyer mesleði olarak daima geliþmeye ve yenilenmeye açýk olduðuna vurgu yapan Tekin, bu baðlamda öðretmenlerin ilgi ve ihtiyaçlarýný dikkate aldýklarýný söyledi.

Öðretmenleri desteklemek ve fedakarlýklarýna katký vermek için eðitim faaliyetlerine hýzla ve yüksek verimle devam edeceklerine dikkati çeken Tekin, "Öðretmenin hak ettiði itibarý toplum nezdinde saðlamak önemli çýkýþ noktalarýmýzdan birisi olacak. Biz her þeyden önce, 'önce öðretmen' diyoruz. Öðretmenin yüceldiði bir eðitim ortamý daima geliþecektir. Siz deðerli öðretmenlerimizin güvenli ve huzurlu bir ortamda eðitim öðretim faaliyetini yürütebilmeniz için çalýþmalarýmýzý yoðun bir þekilde devam ettiriyoruz." diye konuþtu.

Bakan Tekin, toplumda herkesin eðitimle ilgili düþüncesi ve fikri olduðunu, herkesin fikir yürüttüðünü, her fikrin birbirinden farklý fikirler ortaya attýðýný ifade etti.

Çoðu zaman ortaya atýlan fikirlerin birbirleriyle bile tezat teþkil ettiðini belirten Tekin, "Tüm bu fikir, eleþtiri ve önerileri saygý ile karþýlýyoruz, karþýlamak zorundayýz. Tamamýný beslenebileceðimiz bir zenginlik olarak görüyoruz, görmek zorundayýz. Kanaatlerimizi oluþtururken, uygulamalarýmýzý yaparken vicdanýmýzýn sesini dinleyip sorumluluklarýmýzýn bilincinde olarak bu zengin birikimden hareket etmeliyiz." þeklinde konuþtu.

"SEFERBERLÝK ÞUURUYLA HAREKET ETMEK DURUMUNDAYIZ"

Tekin, toplumun tamamýnýn sorumluluklarýný, okullara ve öðretmenlere yüklemesinin ve bu konuda yapýlmasý gereken her þeyi buralardan beklemesinin doðru olmadýðýný ifade eden Tekin, þöyle devam etti:

"Eðitim ile ilgili hayallerimizi gerçekleþtirmek, idealize ettiðimiz yapýya kavuþabilmek için hepimiz sorumluluklarýmýzý yerine getirmek zorundayýz. Tam anlamýyla bir seferberlik þuuruyla hareket etmek durumundayýz. Bu noktada özellikle velilerimizin, ebeveynlerimizin desteðini mutlaka almamýz gerekiyor. Eðitimin en baþta aile ortamýnda baþladýðýný, birer ebeveyn olarak kendi çocuklarýmýzýn eðitimi konusunda en büyük sorumluluðun bizlere düþtüðünü bilmek zorundayýz."

"Siyasi görüþ, sendikal aidiyet, etnik ya da dini mensubiyet, ekonomik ya da toplumsal farklýlýklarýmýz bunlarýn hepsini bir kenara býrakýp iþimize odaklanmak durumundayýz." diyen Tekin, bu ruhu bozacak dedikodu, yalan haber, fitne ve fesat unsurlarýnýn hepsini bir kenara býrakýp, hiçbirine itibar etmeksizin aþkla þevkle öðretmenlik mesleðini icra etmek durumunda olduklarýný kaydetti.

Bakan Tekin, 81 ilden gelen öðretmenleri temsilen Ebru Öztürk, Nuri Arýcý, Orhan Güleþce, Volkan Kaya ve Sümeyra Temizhan'a hediye takdim etti.

Ayrýca Çanakkale Þehit ve Gazi Aileleri Derneði Baþkaný ve ayný zamanda þehit öðretmen Engin Eker'in aðabeyi olan Nail Eker, Bakan Tekin'e üzerinde Ayetel Kürsi bulunan bir tablo ve Çanakkale Kahraman Þehitleri Albümü hediye edildi.

Programda, Ankara Güzel Sanatlar Lisesi öðretmenleri de mini konser verdi.

  • eðitim bakaný
  • öðretmen haklarý
  • toplumsal itibar
  • Milli Eðitim Bakaný Tekin