Bakan Tekin: Dijital baðýmlýlýk çocuklarýmýzýn psikolojilerini altüst ediyor
ABONE OL

Tekin, Selçuklu Belediyesi tarafýndan yaptýrýlan Geliþim ve Teknoloji Akademisinin açýlýþýndaki konuþmasýnda, eðitim öðretimi sadece okulda yürütülen bir süreç olarak görmediklerini belirtti.

Öðretmenlerin, çocuklara kendi alanlarýyla ilgili konularda eðitim öðretim sürecinde destek olduklarýný anlatan Tekin, "Yabancý dil, Türkçe, matematik öðretiyorlar. Ama eðitim öðretim süreci sabah 09.00'da baþlayýp akþam 16.00'da biten bir süreç deðil. Bu süreç evde, ailede, okul dýþýnda ortamlarda da devam etmesi ve beslenmesi gerekiyor. Yarým býrakýlýrsa eksik kalýyor." diye konuþtu.

Tekin, Geliþim ve Teknoloji Akademisinin, çocuklarýn okul dýþý alanlarda eðitim öðretim süreçlerini devam ettirebilecekleri bir mekan olduðunu vurguladý.

Bakanlýk olarak çocuklara iyi bir eðitim öðretim vermek istediklerini anlatan Tekin, þunlarý aktardý:

"Önümüzdeki eðitim öðretim yýlýnda, öðrencilerimizin sosyal etkinliklerini akademik baþarýlarýna ilave edeceðimiz bir süreç baþlatýyoruz. Çocuklarýmýz sosyal etkinliklerle akademik baþarýlarýna katký yapmýþ olacaklar. Onu sistemi içerisine dahil ediyoruz. O yüzden bunlarýn sayýsýnýn artmasýný arzu ediyorum."

Eðitim öðretim sürecine destek olan yerel yöneticilere de teþekkür eden Tekin, þunlarý kaydetti:

"Arazilerimizin yani üzerinde okul yapacaðýmýz arazilerinin imar karþýlýðýný deðiþtirip okul alaný olmaktan çýkartan, çýkartmayý bize teklif eden belediyeler, okullardaki ihtiyaçlarýmýzý gidermek bir tarafa iki katý, üç katý fiyatlandýran belediyeler varken bir taraftan da bizim yükümüzü alan belediyeleri görünce mutlu oluyorum. Sizleri böyle bir belediye baþkanlarýna, yerel yöneticilere sahip olduðunuz için ayrýca kutluyorum. Kadrini, kýymetini bilin. Böyle belediye baþkanlarý memlekette çok fazla yok."

30 OKULA YAPTIRILAN HALI SAHALAR AÇILDI

Milli Eðitim Bakaný Tekin, 23 Nisan Ýmam Hatip Ortaokulu'nda düzenlenen Karatay Belediyesi tarafýndan ilçedeki okullara kazandýrýlan 30 halý sahanýn açýlýþýna da katýldý.

Bakanlýk olarak dijital baðýmlýlýk ve obeziteyle mücadele için çalýþmalar yürütüldüðünü aktaran Tekin, þöyle devam etti:

"Dijital baðýmlýlýk, sadece çocuklarýmýzýn zamanýný çalmýyor. Çocuklarýmýzýn psikolojilerini altüst ediyor. Çocuklarýn saðlýklarýný periþan ediyor. Bununla beraber, hareketsizlikten kaynaklanan obezite dediðimiz problemler ortaya çýkýyor. Bakýn bu sadece bugünün problemi deðil, gelecek dönemde Türkiye'nin ekonomisini, toplumsal yapýsýný, kültürel yapýsýný altüst edecek bir problem. Çocuklarýmýzýn hem dijital baðýmlýlýkla hem obeziteyle mücadele edebilecekleri, spor yapabilecekleri, kültür fizik hareketleri yapacaklarý mekanlar oluþturalým istedik. Bugün de açýlýþ için buradayýz."

Konya'da valilik ve belediyelerin eðitim yatýrýmlarý için çalýþtýðýný dile getiren Tekin, sözlerini þöyle tamamladý:

"2017 yýlýnda bazý belediyeler okullarýmýzýn içme suyu ya da temizlik için kullandýðý þebeke suyunun kullaným bedelini, konutlarýn üç katý ücretle fiyatlandýrdý. Bunun önüne geçebilmek için kanun yapmak zorunda kaldýk. Yaptýðýmýz kanun da þu konutlardaki fiyatla fiyatlandýrýn diye yasal düzenleme. Bir baþka belediye örneði. O da Türkiye'de çok böyle efsane belediyeci olarak anlatýlýyor. Eskiþehir Büyükþehir Belediye Baþkaný. Okullarýmýzýn arazi mülkiyet problemleriyle ilgili olarak bizi yargýya taþýdý, mahkemeye verdi. Þimdi bir bu tür belediye baþkanlarý var. Bir de bizden arsa istemeden, yatýrým, bütçe vesaire istemeden spor salonlarý, okullar yapan belediyeler var. Bu belediye baþkanlarýnýn kýymetini bilmenizi sizlerden rica ediyorum."