Bakan Tekin memleketi Erzurum'da bayram namazýný kýldý
ABONE OL

Kurban Bayramý dolayýsýyla memleketi Erzurum'a gelen Tekin, babasý Ýsmail Tekin ile ilçeye baðlý Gölbaþý Mahallesi'ndeki camide bayram namazýný kýlýp, vatandaþlarla bayramlaþtý.

Bakan Tekin, bayramlaþma sonrasý gazetecilere yaptýðý açýklamada, tüm Ýslam aleminin bayramýný tebrik etti.

Dini bayramlarýn Ýslam alemi için önemli olduðunu belirten Tekin, "Bizim geleneðimizde dini bayramlarýn iki misyonu var. Biri dini vecibelerimiz yerine getiriyoruz, kurban kesen insanlar için Allah kabul etsin. Ýkincisi de toplumsal boyutu. Orada da sosyal açýdan bizim aramýzda milletimizin arasýnda birlik beraberlik duygusunu geliþtiriyor." dedi.

Tekin, bayramlarýn siyasette ve toplumsal yaþantýda dargýnlýklarla küskünlükleri bitirdiðini ifade ederek, þunlarý kaydetti:

"Özellikle Kurban Bayramý toplumda sosyal dayanýþma ve yardýmlaþma vurgusunu biraz daha önümüze getiriyor, bu öyle bir bayram. Ýnþallah iþlevlerine uygun bir þekilde Kurban Bayramý icra ederiz. Bu bayramý biraz buruk yaþýyoruz. Yaklaþýk 9-10 aya yaklaþan süredir, Filistin'de dünyanýn gözü önünde insan haklarý savunucularýnýn, insan haklarý kuramlarýný tartýþanlarýn gözlerinin önünde bir dram yaþanýyor. Tüm dünyanýn bu dramý durdurmak için mücadele etmesi gerekirken lafta kalan, icraata geçirilmeyen söylemlerle karþý karþýyayýz. Ýnþallah bu bayram oradaki (Filistin) dramýn ve Ýsrail zulmünün sona erdiði, Ýsrail'in 'Kahhar' ismiyle kahrolduðu bir bayram yaþarýz."

Bayramýn birlik, beraberlik, saðlýk ve mutluluk içinde geçmesi temmenisinde bulunan Tekin, "Bakanlýk olarak dini ve milli bayramlarýmýzýn toplumda karþýlýðýnýn ne olduðunu çocuklarýmýz öðrensin istiyoruz. Bu yeni müfredatýn da önemli kazanýmlardan bir tanesi bu. Ýþte þu duygunun toplumdaki karþýlýðý yerleþsin, gelecek kuþaklara bu þekilde aksettirsin, toplumumuzun, milletimizin birlik ve beraberliði devam etsin istiyoruz." diye konuþtu.

Bakan Tekin, açýklamalarýnýn ardýndan gazetecilerle bayramlaþýp, þeker ikram etti.