Bakan Uraloðlu'ndan ''Discord'' açýklamasý
ABONE OL

Uraloðlu, AJet'in, Ýstanbul Sabiha Gökçen Havalimaný'ndan Bosna Hersek'in Tuzla kentine yaptýðý ilk uçuþta, AA muhabirine, son günlerde gençlere ve çocuklara yönelik þantaj, pedofili, cinsel istismar gibi iddialarla gündeme gelen mesajlaþma ve sosyal medya uygulamasý Discord'a yönelik deðerlendirmede bulundu.

Discord sapkýnlýðýn merkezi haline geldi

Konuya iliþkin, Ýçiþleri, Adalet ile Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlýklarýyla hafta sonu toplantý yaptýklarýna iþaret eden Uraloðlu, "Yasakçý olmak istemiyoruz ancak gençleri korumak için her türlü yetkiyi kullanmaktan çekinmeyiz. Yasakçý zihniyetle deðil de gereklerini yerine getirerek eriþim engeli getirme noktasýný istiþare ediyoruz, henüz verilmiþ bir karar yok." diye konuþtu.

- AÝLELERE ÇAÐRI

Anne ve babalara da çaðrýda bulunan Uraloðlu, "Çocuklarýmýzýn internet kullanýmýnda ailelere büyük görevler düþüyor. Çocuklarýmýzýn girdiði internet siteleri ve sosyal medya platformlarýný yakýndan takip etsinler. Çocuklarýmýzý istismar etmek isteyen, zihinlerini karýþtýrmak isteyen kötü niyetli kiþiler olacaktýr. Ailelerimiz, çocuklarýyla daha fazla zaman geçirsinler." ifadesini kullandý.