Bakan Varank: 21 yýldýr dur durak bilmeden, canýmýzý diþimize katarak çalýþtýk
ABONE OL

Varank, Osmangazi ilçesindeki bir otelde, Bursa'da faaliyet gösteren basýn kuruluþu temsilcileriyle bir araya geldi.

Programda konuþan Varank, Türkiye'nin 14 Mayýs'ta yüzyýlýn seçimini gerçekleþtireceðini söyledi.

AK Parti'nin 21 yýldýr ülkeyi kalkýndýrmanýn, yatýrýmlarla buluþturmanýn ve milleti hak ettiði hizmetlerle buluþturmanýn derdinde olduðunu ifade eden Varank, "Þehirlerimiz, ilçelerimiz hangi yatýrýmý hak ediyorsa, hangi hizmetlerle daha fazla kalkýnýp, müreffeh hale gelecekse biz bunlarý yerine getirmek için 21 yýldýr dur durak bilmeden, canýmýzý diþimize katarak çalýþtýk ve inþallah 14 Mayýs'tan sonra da bu gayrete devam etmek istiyoruz." diye konuþtu.

Bursa'ya 21 yýldýr adaletten ulaþtýrmaya, sanayiden eðitime kadar her alanda çok büyük yatýrýmlar yaptýklarýný anlatan Varank, þöyle devam etti:

"Bursa'nýn merkezi hükümetten aldýðý yatýrýmlarýn tutarý bugünkü deðerlerle 200 milyar liraya ulaþmýþ durumda. Tabii ki biz bunlarý yeterli görmüyoruz. Önümüzdeki dönemde de Bursa'yý hak ettiði yatýrýmlarla buluþturmak için eðer Bursalý hemþerilerimiz takdir ederse, bize güvenlerini tekrar gösterirlerse bu þekilde yolumuza devam etmek istiyoruz. Biz vizyoner bir bakýþ açýsýyla þehirlerimize yaklaþýyoruz, hatta ilçelerimize yaklaþýyoruz. Bir ihtiyaç, bir talep doðrultusunda elbette yaptýðýmýz çalýþmalar var. Sýkýntýlar oluþtuðunda o sýkýntýlarý gidermek üzere baþlattýðýmýz faaliyetler var ama bizim asýl gücümüz ilçeleri, þehirleri ve Türkiye'yi gelecek döneme hazýrlayacak þekilde, entegre bir bakýþ açýsýyla her zaman siyasete, hizmet yarýþýna bakmamýz oldu."

Bursa'nýn potansiyeli hangi alandaysa o alanda þehri ön plana çýkaracak faaliyetleri gerçekleþtirmenin, bunlarla ilgili planlama yapmanýn ve yol yürümenin kendilerinin gücünün temelini oluþturduðunu belirten Varank, "Onun için önümüzdeki dönemde de Bursa'yý nasýl daha iyi kalkýndýrabiliriz, Bursa'nýn marka deðerini nasýl yükseltebiliriz, burayý daha müreffeh, daha aydýnlýk daha mutlu bir þehir yapmak için nasýl hareket edebiliriz, Bursa'yý sadece Türkiye'de deðil Avrupa'da örnek bir þehir haline nasýl getirebiliriz bununla ilgili de elbette çalýþmalarýmýz var, planlamalarýmýz var ve buna göre de önümüzdeki dönemde biz yolumuza devam etmek istiyoruz." ifadesini kullandý.

Bursa'nýn sanayisiyle, tarýmýyla, turizmiyle ve son dönemde hükümetin yaptýðý yatýrýmlar sayesinde lojistikte ön plana çýkan marka þehirlerden biri olduðunu vurgulayan Varank, þunlarý söyledi:

"Biz de bu manada hem buradaki ekip arkadaþlarýmýzla hem de merkezi hükümette oluþturacaðýmýz sinerjiyle inþallah önümüzdeki dönemi farklý bir þekilde planlayýp çok daha verimli bir þekilde geçirmek için kollarý sývamýþ durumdayýz. Burada sinerji ve ortak akýl kelimelerinin altýný özellikle çizmek istiyorum. Biz her zaman ortak akla önem verdik, ekip çalýþmasýna önem verdik. Sayýn Cumhurbaþkanýmýz milletin baðrýndan çýkmýþ, milletiyle beraber yol yürümüþ bir siyasetçi ama ayný zamanda ekip çalýþmasýna çok önem veren bir siyasetçi. Her zaman ekibiyle ön plana çýkmýþ, ekibine en iyi kaptanlýðý yapmýþ bir siyasetçi. Onun için de hamdolsun þimdiye kadar hem seçimde yakaladýðý baþarýlarla hem de Türkiye'nin kalkýnma hamlesinde yakaladýðý baþarýlarla zaten bu farkýný ortaya koymuþ bir lider."

Söz konusu ekip çalýþmasýný çok daha baþarýlý hale getirmek istediklerini dile getiren Varank, þöyle konuþtu:

"Buradaki takým arkadaþlarýmýzla iyi bir oyun ortaya koymak istiyoruz. Bu bizim için önemli ve deðerli ve burada hamdolsun güzel bir arkadaþlýk, güzel bir birlikteliðimiz var. Ama ayný zamanda biz ortak akla önem veren bir partiyiz. Ortak akla önem veren bir siyasi hareketiz. Onun için ben size þunun sözünü þimdiden verebilirim. Biz, bizi eleþtirecek dahi olsa, siyaseten bizim karþýmýzda dahi olsa, insanlarýn bizimle ilgili kurduðu cümleleri, bizimle ilgili eleþtirilerini, bizimle ilgili sitemlerini þimdiye kadar asla duymazdan gelmedik. Bu manada her zaman vatandaþýmýz ne düþünüyor, kamuoyu ne düþünüyor, bunlarý dikkate aldýk. Zaten siz siyasetinizi bunlarý dikkate alarak yapmazsanýz, kendinizi güncellemezseniz, sokaðýn sesini duymazsanýz, medyanýn sesini duymazsanýz siyasette baþarýlý olma þansýnýz olmaz. Onun için ekip çalýþmasýný en iyi þekilde yapacaðýz. Ama ayný zamanda ortak akla önem vereceðiz. Bu þehirdeki sivil toplum kuruluþlarý, Bursa'nýn medyasý, buradaki üniversitelerimiz, buradaki farklý STK'la bir araya gelmeye çalýþacaðýz. Þu ana kadar bunu zaten yapýyorduk. Ama önümüzdeki dönemde farklý bir sinerjiyi mutlaka ortaya koyacaðýz."

Togg'un sadece Bursa'nýn deðil Türkiye'nin gündeminde olduðunu anlatan Varank, "Nasýl Türkiye'nin otomobili projesi Bursa'nýn sanayisini deðiþtiren, dönüþtüren bir projeyse burada otomotiv endüstrisini geleceðe taþýyacak bir yatýrýmsa bunun gibi farklý alanlarda da biz sanayicilerimizle Bursa'yý ve Türkiye'yi ileriye taþýyacak projeleri beraberce gerçekleþtirmeye devam edeceðiz." diye konuþtu.

Bursa'da baþta sanayi olmak üzere farklý sektörleri desteklemeye devam edeceklerini vurgulayan Varank, þunlarý kaydetti:

"Ama þunu da asla yapmayacaðýz. 'Burasý bir sanayi þehri sadece sanayiyle biz bu þehri gündeme getirelim' dersek diðer potansiyelleri aslýnda göz ardý etmiþ oluruz. Burasý tarýmda da önemli bir þehir. Tarýmda katma deðerli üretimi nasýl yapabiliriz. Bunlarla ilgili de þimdiye kadar yaptýðýmýz projeleri daha ileri noktalara taþýyacaðýz. Burasý bir kültür þehri. Kültür turizmi bu iþ için çok önemli. Þu anda hanlar bölgesinde yaptýðýmýz çalýþmalarý hepiniz takip ediyorsunuzdur. Bunun gibi projelerle buradaki kültür varlýklarýný çok daha cazip, çok daha talep edilen, ziyaret edilen mekanlar haline getireceðiz. Bunun gibi bütün sektörlere, bu þehirde potansiyel taþýyan bütün sektörlere biz desteðimizi vereceðiz ve inþallah bu þehri farklý bir þekilde kalkýndýracaðýz. Bunu yapacak kabiliyet bu þehirde var. Bunu yapacak gayret, azim bu ekipte var. Ýnþallah biz bu önümüzdeki dönemde bu sinerjiyi, bu gayreti, bu baþarýyý hep birlikte göstereceðiz ve farklý bir Bursa'yý hep birlikte inþa edeceðiz."

Varank daha sonra basýn mensuplarýnýn sorularýný yanýtladý.

Programa Bursa Büyükþehir Belediye Baþkaný Alinur Aktaþ ve AK Parti Bursa Ýl Baþkaný Davut Gürkan da katýldý.