Bakan Varank, Ýskenderun'da demir çelik iþçileriyle sahur yaptý
ABONE OL

Bakan Varank, depremden büyük hasar gören küçük sanayi siteleri ve organize sanayi bölgelerinde incelemelerde bulunmak üzere geldiði Hatay ziyareti kapsamýnda akþam saatlerinde Ýskenderun ilçesine geçti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakaný Fatih Dönmez ile birlikte Ýskenderun Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) sanayicilerle istiþare toplantýsýna katýlan Bakan Varank, geceyi konteyner kentte geçirdi.

Ýskenderun 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Tosyalý Demir Çelik Ýskenderun Yassý Çelik Üretim Tesisleri'nde çalýþan depremzede iþçiler ve aileleri için kurulan 2 bin kiþilik konteyner kenti ziyaret eden Bakan Varank, demir çelik iþçileri ve aileleri ile birlikte sahur yaptý.

Varank, sahurun ardýndan Tosyalý Holding Yönetim Kurulu Baþkaný Fuat Tosyalý'dan yýlda 4 milyon ton yassý çelik ile 700 bin ton filmaþin üretimi yapacak ve mayýs ayýnda devreye alýnacak yeni yatýrýmlarý hakkýnda bilgi aldý.

Depremzede iþçiler ve aileleriyle yapýlan sahur programýnda Bakan Varank'a, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardýmcýsý Hasan Büyükdede, TÜBÝTAK Baþkaný Prof. Dr. Hasan Mandal, KOSGEB Baþkaný Hasan Basri Kurt, TSE Baþkaný Mahmut Sami Þahin ve Ýskenderun OSB Baþkaný Erol Ayhan Tosyalý da eþlik etti.