Bakan Varank: Meydaný bu teröristlere býrakmamamýz lazým
ABONE OL

Mustafakemalpaþa Adnan Menderes Meydaný'na "Kapadokya" renkli Togg ile gelen AK Parti Bursa milletvekili adayý Varank, vatandaþlara hitabýnda 21 yýldýr yaptýklarý hizmetlerle, yatýrýmlarla Türkiye'yi muasýr medeniyetler seviyesinin üzerine çýkarma gayretiyle çalýþtýklarýný söyledi.

Türk milletinin, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn arkasýnda dimdik durduðunu vurgulayan Varank, 14 Mayýs'ta da bu dik duruþun devam edeceðini dile getirdi.

Varank, Mustafakemalpaþa'ya Togg ile geldiðini belirterek, "Zaman zaman Togg'u kýskanýyorum. Onun havasý bizden fazla. Ona gösterilen ilgi bizden fazla ama biz biliyoruz ki Togg'a gösterilen ilgi bir otomobile gösterilen ilgi deðil. Cumhurbaþkaný'mýz Recep Tayyip Erdoðan'ýn baþarýlarýnýn baþka bir niþanesi. Biz ne diyoruz? Türkiye olarak bir olursak, beraber olursak hep birlikte ay yýldýzlý al bayraða hizmet etme sevdasýyla olursak üstesinden gelemeyeceðimiz hiçbir þey olmaz." ifadesini kullandý.

Yaptýklarý tüm projelerdeki baþarýlarýn vatandaþýn desteðiyle olduðunu anlatan Varank, "Biz hep yapmanýn derdinde olduk. Üretmenin derdinde olduk. Türkiye'de taþ üstüne taþ koymanýn derdinde olduk ama biz bu mücadelenin içerisinde olurken birileri hep bizim karþýmýzda durdu. Her iþimizi kötüledi. Bizi yolumuzdan çevirmeye çalýþtý ama biz durduk mu? Durmadýk. Çünkü biz bu milletin neye layýk olduðunu gayet iyi biliyoruz." diye konuþtu.

Varank, birilerinin Togg, þehir hastaneleri gibi projelere karþý çýktýðýna iþaret ederek, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Eðer biz onlarýn aklýna uysaydýk bir þehir hastanemiz olur muydu? Biz onlarýn aklýna uysaydýk Türkiye'nin otomobili olur muydu? Biz onlarýn aklýna uysaydýk Osmangazi Köprüsü olur muydu? Onlar ne derse desin yolumuza devam edeceðiz. Bu þehre, bu ülkeye hizmet etmeye devam edeceðiz. Bunun yolu nereden geçiyor? 14 Mayýs'tan geçiyor. 14 Mayýs'ta bizim saðlam durmamýz lazým. Uludað gibi Cumhurbaþkaný'mýzýn arkasýnda dimdik durmamýz lazým. Onun için ben sizlerden bir söz istiyorum. 14 Mayýs'ta Sayýn Cumhurbaþkaný'mýzý tekrar kaptan köþküne oturtmaya var mýyýz? Allah sizlerden razý olsun. Sadece cumhurbaþkanlýðý yetmez. Bizim Meclis'te de güçlü bir þekilde bulunmamýz gerekiyor. Onun için bir söz de Meclis için istiyorum. Cumhur Ýttifaký'ný büyük bir çoðunlukla Meclis'e getirmeye var mýsýnýz? Allah sizlerden razý olsun."

- "ÝÞ BÝLENÝN KILIÇ KUÞANANIN"

Türkiye'nin geçmiþte koalisyonlardan çok çektiðini kaydeden Varank, "Hatýrlayýn nasýldý? 'Sana iki bakanlýk vereyim. Milletvekillerini transfer edeyim, hükümeti kuralým' diye hep kirli pazarlýklar yapýldý. Belki gençler bunu hatýrlamaz ama 1 yýllýk, 7 aylýk, 1,5 yýllýk hükümetlerle bu ülkeyi yönetmeye çalýþtýlar." deðerlendirmesinde bulundu.

Bakan Varank, þöyle devam etti:

"Ýktidara gelmek için öyle kirli pazarlýklar yapýyorlar ki artýk sadece kendi aralarýnda deðil Türkiye'ye düþman ne kadar terör örgütü varsa onlarla pazarlýk da yapýyorlar. Neden? Çünkü iktidara gelmek için yanýp tutuþuyorlar. Ýzliyor musunuz? Kandil'deki PKK'nýn sözde liderleri her gün kimin aleyhine konuþuyor? Cumhurbaþkaný'mýzýn aleyhine konuþuyor mu? Ne diyorlar? 'Biz geleceðiz 14 Mayýs'ta teröristleri hapishaneden çýkaracaðýz' diyorlar mý? Kime güvenip söylüyorlar? Kýlýçdaroðlu'na güvenip söylüyorlar deðil mi? FETÖ'cüler her gün tweet atýyor mu? Ne diyorlar? 'Biz geri geleceðiz. KHK'lýlarý tekrar askere, polise yerleþtireceðiz' diyorlar mý? Kime güveniyorlar? Kýlýçdaroðlu'na güveniyorlar ama bizim milletimiz feraset sahibidir. Bizim milletimiz bu aziz vataný teröristlere býrakýr mý? Meydaný bu teröristlere býrakmamamýz lazým. Onun için de çok çalýþmamýz lazým. Gayret etmemiz lazým."

Seçimlerde Mustafakemalpaþa halkýnýn Cumhur Ýttifaký'nýn arkasýnda duracaðýna inandýklarýný dile getiren Varank, þu ifadeleri kullandý:

"Biz size hizmet etmek için sevdalýyýz. Biz size hizmet etmek için yanýp tutuþuyoruz. Ýnþallah sizlerin desteðiyle bunu baþaracaðýz. Aday tanýtým toplantýsýnda 'Bundan sonra Bursa'ya geldik biz Bursalýyýz. Dönel kavþaðýn adý babadýr, Heykel'e gitmeyeceðiz. Heykel'e çýkacaðýz, bundan sonra pide bizim için cantýktýr' dedik ama bir þeyi saymadýk. Bundan sonra tatlý da bizim için Mustafakemalpaþa tatlýsýdýr. Onun için biz bu sevdayla sizlere hizmet etme yolunda sizlerden destek bekliyoruz. Nice Togg gibi projeleri, TCG Anadolu gibi projeleri ancak bizim liderimiz Recep Tayyip Erdoðan yapabilir. Bugüne kadar 21 yýldýr bunu ispat etti mi? Bu ülkeye görülmemiþ hizmetleri kazandýrdý mý? Ýþ bilenin kýlýç kuþananýn. Allah'ýn izniyle biz yolumuza devam edeceðiz. Kararlýlýkla devam edeceðiz. Bu ülkeyi teröristlere peþkeþ çektirmeyeceðiz. Allah'ýn izniyle Türkiye Yüzyýlý'ný hep birlikte inþa edeceðiz."

Varank'a, Mustafakemalpaþa Belediye Baþkaný Mehmet Kanar ve AK Parti Bursa Ýl Baþkaný Davut Gürkan ile çok sayýda partili eþlik etti.