Bakanlýktan sýký takip! Ýki belediyeye kaçak döküm cezasý
ABONE OL

Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakanlýðý Ankara Ýl Müdürlüðü ekipleri, ihbar üzerine Yenimahalle'deki Yakacýk Mahallesi'ndeki arazide denetim yaptý. Eski mobilya, yalýtým malzemesi ve belediye atýklarýnýn bölgeye döküldüðü tespit edildi. Atýklarý, Ankara Büyükþehir Belediyesi ile Yenimahalle Belediyesi'nin býraktýðý belirlendi. Hafriyat döküm alaný olmayan bölgenin düzenli depolama lisansý bulunmadýðý, her iki belediyenin de kaçak döküm yaptýðý tespit edildi.

Ýl Müdürlüðü ekipleri, Ankara Büyükþehir Belediyesi ile Yenimahalle Belediyesi'ne ilgili Çevre Kanunu'na göre 1 milyon 299 bin 54'er TL idari ceza uyguladý.

Bakanlýðýn sosyal medya hesabýndan yapýlan paylaþýmda, "Bakanlýðýmýz Ankara Ýl Müdürlüðü'ne gelen ihbar üzerine yapýlan incelemede; Yenimahalle Yakacýk Mahallesi'ndeki bir araziye atýk býrakýldýðý tespit edilmiþtir. Hafriyat döküm alaný olmayan ve düzenli depolama lisansý bulunmayan araziye Ankara Büyükþehir Belediyesi ile Yenimahalle Belediyesi tarafýndan kaçak döküm yapýldýðý belirlenmiþtir. Kirliliðe neden olan Ankara Büyükþehir Belediyesi ile Yenimahalle Belediyesine, Çevre Kanunu'na istinaden ayrý ayrý 1 milyon 299 bin 54 TL idari para cezasý uygulanmýþtýr. Kamuoyuna saygýyla duyurulur" denildi.

Çevreyi kirleten belediyeye ceza

Cezaya bile aldýrýþ etmediler

Ýstanbul'da dönüþüme çifte kolaylýk

  • Çevre
  • Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakanlýðý
  • ceza