Bakan Göktaþ, yaptýðý yazýlý açýklamada, son yýllarda dijitalleþmeyle çocuklarýn büyük risk altýnda olduðunu vurgulayarak, çocuklarýn dijital ortamda karþýlaþtýklarý veya karþýlaþabilecekleri içerikleri yakýndan takip ettiklerini aktardý.
Bu kapsamda Bakanlýk bünyesinde oluþturulan Sosyal Medya Çalýþma Grubu'nun çocuklarýn dijital ortamda karþýlaþabilecekleri riskleri tespit etmek, koruyucu ve önleyici faaliyetler yürütmek amacýyla aktif þekilde görevini sürdürdüðünü dile getiren Göktaþ, çocuklara yönelik koruyucu ve önleyici hizmetleri titiz þekilde yürüttüklerini ifade etti.
Çocuklarýn siber zorbalýk, uygunsuz içerik, kiþisel verilerin korunmasý ve mahremiyetin ihlali gibi konularda savunmasýz konumda bulunduðunun altýný çizen Göktaþ, þunlarý kaydetti:
"Bakanlýk olarak, çocuklarýn dijital ortamlarda psikososyal geliþimlerini olumsuz etkileyebilecek içerikleri yakýndan izliyoruz. Bu kapsamda Sosyal Medya Grubumuz aracýlýðýyla 2 bin 158 içeriðe müdahele ettik. Buna ek olarak riske maruz kaldýðý tespit edilen çocuklara yönelik gerekli psikososyal desteði saðlýyoruz. Ýhtiyaç doðrultusunda sosyal hizmet müdahalesini de gerçekleþtiriyoruz."
Göktaþ, çocuklarýn olumsuz içeriklere maruz kalmamasý için müdahale sürecinde Bilgi Teknolojileri ve Ýletiþim Kurumu Baþkanlýðý, Emniyet Genel Müdürlüðü Siber Suçlarla Mücadele Daire Baþkanlýðý, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ile iþbirliði yaptýklarýný dile getirdi.