Bakýn vatandaþýn parasýný nereye harcamýþlar... Ýmamoðlu'nun algý oyununu fonladýðý hesap ifþa etti
ABONE OL

Göreve geldiði 2019 yýlýndan bu yana, adý hep algý ve reklamla anýlan ÝBB Baþkaný Ekrem Ýmamoðlu'nun israf skandallarý bitmek bilmiyor. Ekrem Ýmamoðlu'nun seçimlerden önce sürekli söylediði "Ýsrafý bitireceðiz" þovu patladý.

175 MÝLYON TL'LÝK "ÝSRAFI BÝTÝRDÝK" ALGISI ELÝNDE PATLADI

Ýmamoðlu, milletin parasýný millete harcamak yerine reklama milyonlarca para aktarmaya devam ediyor. Son olarak ÝBB'nin fonladýðý troll "ÝBB Haber" isimli hesap Ýmamoðlu'nun israf þovunu açýk açýk ifþa etti. ÝBB Haber'in aktardýðý bilgilere göre Ýmamoðlu, 18 Ocak'tan bu yana sýrf "Ýsrafý bitirdik" dediði reklam kampanyasý için 175 milyon TL para harcadý.

35 FARKLI KANALA REKLAM VERÝLDÝ

ÝBB'nin fonladýðý troll "ÝBB Haber" isimli hesap þu ifadelere yer verdi: Ekrem Ýmamoðlu 'Ýsrafý durdurduk, israfý bitirdik' dediði Ýstanbul Baþardý kampanyasý için; 18 Ocak itibariyle baþladýðý kampanyasýnda TV'de 35 farklý kanalda 100 milyon TL harcadý. Açýkhava'da baþta alýnlýklar olmak üzere; farklý ünite ve duvarlarla 50 milyon TL harcadý. Dijital medyada ise 25 milyon TL medya alýmý yaptý.

REKLAMA 908 MÝLYON TL HARCADI

Esenler Belediye Baþkaný Tevfik Göksu da, Ýmamoðlu'nun kenti depreme hazýrlamak yerine reklama yoðunlaþtýðýný belirterek þunlarý kaydetmiþti:

"Yýl 2022. ÝBB'nin deprem için harcadýðý rakam 63.5 milyon TL. Kendisi için harcadýðý reklam parasý ise 908 milyon TL. 908 milyon TL bizim tespit edebildiklerimiz. Bunlar resmi rakamlar."

ARIZALANAN METROLAR ÝSTANBULLULARI MAÐDUR EDÝYOR

Öte yandan Ýstanbul'da sýk sýk arýzalan metro, metrobüs gibi toplu ulaþým araçlarý kentte yaþayan vatandaþlarý çileden çýkarmýþ durumda. Her gün yüzlerce vatandaþ, arýzalanan araçlar nedeniyle saatlerce yolda kalýyor. Bugün de Üsküdar-Çekmeköy metro hattýndaki teknik arýza nedeniyle seferler Yamanevler duraðýna kadar yapýldý. ÝBB ekipleri vatandaþlara ÝETT otobüsleri tahsis edileceðini belirtse de yüzlerce kiþi maðdur oldu.