Balýk ölümlerinin olduðu Ýzmir Körfezi için 'acil eylem' planý
ABONE OL

Bakanlýktan yapýlan açýklamaya göre, Ýzmir Körfezi'nde yaþanan toplu balýk ölümleri ve yaygýn kirliliðinin ardýndan bölgede inceleme baþlatýldý ve 35 akademisyenin yer aldýðý Ýzmir Körfezi Bilim Kurulu oluþturuldu.

Ýzmir Körfezi'nde, atýk su arýtma tesislerinde ve derelerde inceleme yapan bilim kurulu üyeleri, Ýzmir Körfezi Acil ve Kýsa Vadeli Eylem Planý'ný hazýrladý.

Buna göre kirliliðe baðlý oksijen yetersizliði nedeniyle canlý ekosisteminin durma noktasýna geldiði Körfeze nefes aldýracak "acil ve kýsa vadede yapýlacaklarý" içeren 14 maddelik eylem planý yerel yöneticilere yol gösterecek.

Bilim kurulunca belirlenen teknik ve bilimsel çalýþmalarý, Bakanlýk ve Ýzmir Büyükþehir Belediyesi baþta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluþlar hayata geçirecek.

Eylem planý yarýn saat 14.00'te Bilim Kurulunca, Ýzmir Ýktisat Kongresi binasýnda düzenlenecek basýn toplantýsýyla kamuoyuna duyurulacak. Bakanlýk, hazýrlýk çalýþmalarý devam eden orta ve uzun vadeli eylem planýný da önümüzdeki aylarda açýklayacak.

  • izmir körfezi
  • murat kurum
  • Ýzmir Körfezi Acil ve Kýsa Vadeli Eylem Planý