Baltalý katil korkusu Dilan Polat'ý iyileþtirdi!
ABONE OL

Tahliye talebiyle gönderildiði Adli Týp'tan 'psikolojik tedavi' kararý çýkan Dilan Polat'ý korku sardý. Daha önce annesi ve anneannesini parçalayan Çataklý'yla kaldýðý hastane koðuþuna dönmek istemeyen fenomen, cezaevinde kalmak istiyor.

Kara para aklama ve vergi kaçýrma gibi suçlardan tutuklu bulunan sosyal medya fenomeni Dilan Polat'ý 'seri katil korkusu' sardý. 4 yýldýr antidepresan ilaç kullanan Polat, 29 Aralýk'ta ilaçlarý bittiði için Ýstanbul Bakýrköy'deki Dr. Mazhar Osman Ruh Saðlýðý ve Sinir Hastalýklarý Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi'ne sevk edilmiþti. Hastanedeki tetkiklerin ardýndan yeniden Silivri'deki Marmara Kapalý Ceza Ýnfaz Kurumu'na götürülen Polat'ýn hastanede birkaç günü baltalý cani Rabia Çataklý ile ayný koðuþta kaldýðý ortaya çýktý. Polat'ýn öldürdüðü annesini 116; anneannesini de 6 parçaya bölen Çataklý'dan çok korktuðu; giderken pijamasýný hediye ettiði öðrenildi.

TEDAVÝDEN VAZGEÇTÝ

Dilan Polat, daha sonra Silivri Cezaevi'nde sinir krizi geçirerek kendisine zarar verdi; 20 Mayýs'ta tahliye talebiyle Adli Týp Kurumu'na sevk edildi. Ancak Adli Týp, Polat'ýn ayný hastanede tedavi edilebileceði yönünde karar verdi. Rabia Çataklý'nýn yanýna dönme ihtimali üzerine Polat'ý büyük korku sardý. Akþam Gazetesi'ne konuþan Polat'ýn avukatý Hüseyin Kaya "Kendisi orada tedavi gören mahkumlardan tedirgin oldu. Bana kendisini iyi ve saðlýklý hissettiðini söyledi. Tedavi görmekten vazgeçti. Savcýlýða bu yönde dilekçe verdik" dedi.

AKIL HASTANESÝNE GÝTMEK ÝSTEMÝYOR

Dilan Polat'ýn avukatý aracýlýðýyla Anadolu Cumhuriyet Baþsavcýlýðý'na verdiði dilekçede þu ifadeler yer aldý: Müvekkilimiz meseleyi idrak edip tefekkür etmesi neticesinde bir sorunu olmadýðýný, cezaevi koþullarýnda yedi aydýr yaþadýðý gibi bundan sonra da yaþayabilme halini mevcut olduðunu söylemektedir. Herhangi bir hastaneye yatýrýlmamasý, özgür iradesiyle cezaevi koþullarýnda tutukluluðun sürdürülmesini talep ederiz.