Barýþ Pýnarý bölgesinde altyapý çalýþmalarý için protokol imzalandý
ABONE OL

Valilikten yapýlan açýklamaya göre, Vali Abdullah Erin ile World Vision International Türkiye Temsilcisi Cenk Kalfaoðlu arasýnda imzalanan protokolle, Barýþ Pýnarý bölgesinde içme suyu þebekesi rehabilitasyonu ile 1 hastane ve 2 saðlýk ocaðýnýn iyileþtirilmesine yönelik çalýþmalar yapýlacak.

Açýklamada görüþlerine yer verilen Þanlýurfa Valisi Abdullah Erin, Barýþ Pýnarý bölgesinde birçok dernek ve sivil toplum kuruluþu ile iþbirliði yaptýklarýný belirterek, "Bu proje, içme suyu, kanalizasyon ve diðer yönleriyle oldukça önemli. Þu ana kadar saðlanan fonlarla önemli çalýþmalar yaptýk. Ancak bu büyüklükte bir bütçe ile ilk kez çalýþma yapýlacak." ifadelerini kullandý.

Kalfaoðlu ise "Valilik olarak sizlerin bizlere verdiði destek çok önemli. Biz de elimizden geldiði kadar teknik kapasitemizi kullanarak söz verdiðimiz ve daha sonra yapacaðýmýz hizmetler için umutluyuz. Bizlere bu fýrsatý verdiðiniz için tekrar teþekkür ediyoruz." diye konuþtu.

Öncelikle okul ve hastanelere kesintisiz içme suyu saðlamayý hedefleyen proje kapsamýnda, hanelere temiz ve saðlýklý içme suyu temini için de çalýþmalar yapýlacak.

1 Ekim 2021'den itibaren baþlayacak ve 24 ayda tamamlanmasý öngörülen proje kapsamýnda, Tel Abyad'da 1 hastane ile 2 saðlýk merkezinin saðlýk sistemlerine entegrasyonu ve iyileþtirme faaliyetleri de yürütülecek.