Baþýboþ köpek dehþeti kamerada... Kadýn çýðlýklar içinde yerde kaldý
ABONE OL

Bandýrma'ya baðlý Yenisýðýrcý Mahallesi'nde 6 köpek yolda yürüyen G.K. isimli kadýna saldýrdý. Neye uðradýðýný þaþýran kadýn, köpeklerin arasýndan kurtulmaya çalýþýrken çýðlýklar içinde yere düþtü. Sýrtýndan ve ayaðýndan ýsýrýlan kadýn köpeklerin arasýndan güçlükle kurtulabildi. Bandýrma Devlet Hastanesi'nde tedavi altýna alýnan kadýn olayýn þokunu uzun süre üzerinden atamadý.

Mahalle sakinleri, köpeklerin mahallede bulunan bir küçükbaþ hayvan çiftliði tarafýndan çið etle beslendiðini ve bu durumun köpeklerin saldýrganlaþmasýna neden olduðunu belirtiyorlar. Konu ile ilgili daha önce de þikayette bulunulduðu ancak bir sonuç çýkmadýðý ifade ediliyor.

Yenisýðýrcý Mahalle Muhtarý Özden Gümüþ yaptýðý açýklamada, "Saldýrýya uðrayan hemþehrimiz hakkýný aramak için her yola baþvuracaðýný söyledi. Gerekli iþlemleri baþlattý. Biz bu olay dolayýsýyla çok üzgünüz. Tekrarlanmamasý temennisindeyiz. Baþýboþ köpek sorunu son yýllarda ülke genelinde arttý. Belediyelerimizin bu konuda daha hassas davranmasý gerektiðini düþünüyorum. Ýnþallah böyle bir olayý tekrar yaþamayýz," dedi.

Köy Ýmamý Abdüsselam Koç, köpekler yüzünden camiye araçla gitmek zorunda kaldýðýný belirterek, "Yetkililerin bu konuda acilen önlem almasýný istiyorum. Bir an önce gereði yapýlmalý" ifadesinde bulundu.

Baþýboþ köpeklerden þikayetçi olan mahalle sakinleri konunun Bandýrma Belediyesi nezdinde ivedilikle çözüme kavuþturulmasýný istiyor.