Baþýboþ köpeklerin saldýrdýðý kadýn o korkunç anlarý anlattý
ABONE OL

Olay, Erzincan'ýn Merkez ilçesine baðlý Bahçeliköy köyünde önceki gün meydana geldi. Alýnan bilgiye göre, 64 yaþýndaki Ayþe Karakaya evin önünde otururken bir anda bahçeye giren 3 baþýboþ köpeðin saldýrýsýna uðradý. Köpeklerin ayak kýsmýndan ýsýrarak yerde sürüklediði kadýnýn imdat çýðlýklarýna çevredeki bir vatandaþ yetiþti. Vatandaþýn kürekle köpeklere müdahale etmesi üzerine saldýrgan köpekler uzaklaþtý.

Yaralanan ve þoka giren kadýn Erzincan Mengücek Gazi Eðitim ve Araþtýrma Hastanesine kaldýrýldý. Kadýnýn kopmak üzere olan ayak parmaklarýna dikiþ atýldý.

"ÇOK BAÐIRDIM, AYAÐIMIN ALTINI TAMAMEN KOPARDILAR"

Hastanedeki tedavisinin ardýndan bugün Ýstanbul'dan Erzincan'a gelen oðlu ve kýzýyla birlikte evine gitmesine müsaade edilen Ayþe Karakaya, yaþadýðý dehþet anlarý þöyle anlattý:

"Kýz kardeþim þehre gitmiþti ben de o anda yalnýzdým. Benim evim ayrý kardeþimle karþýlýklýyýz. Baþýboþ köpekler 3 tane gitmiþ evin bahçesinin içerisinde bulunan su kanalýna girmiþler. Sabah bir iki sefer kovaladýk köpekleri. Ben evin önünden kalkýp bir abdest alayým derken ikindi namazý öncesi birden 3'ü hücum etti beni sýrtýmýn üzerine düþürdüler. Düþürdükten sonra ayaðýmda terlik. Ettim ki ayaðýmla müdahale edeyim. Terliðimin oradan diþlerini soktu ayaðýmýn altýný tamamen bütün aldý kaldýrdý. Ayaðýmýn altý hiç yok. Daha sonra kolum, baþým birçok yerimi ýsýrdýlar. Çok baðýrdým. Kýz kardeþimin kayýný ile eltisi kavuþtular. Onlar kurtardý. Getirdiler hastaneye."

"SOKAK KÖPEKLERÝ BÜYÜK TEHLÝKE"

Yaþadýklarý kabus dolu anlarý unutamayan Ayþe Karakaya, "Sahipsiz köpekler. Saldýrganlarý bir þekilde toplanmalý. Büyük tehlike oluþturuyorlar" dedi.

Annesinin köpek saldýrýsý sonucu yaralandýðýnýn haberini alarak ablasýyla birlikte Ýstanbul'dan Erzincan'a gelen Mustafa Karakaya'da kendisinin evinde kedi, köpek besleyen bir hayvan sever olduðunu ifade ederken baþýboþ sokak köpeklerine yönelik bir tedbir alýnmasý gerektiðini vurguladý.

Mustafa Karakaya þöyle konuþtu:

"Ben bir hayvan severim. Benim kedimde var köpeðimde. Baþýboþ, bakýlamayan köpek sorunu bir baþka durum. Annemin baþýna gelen çok üzücü bir durum. Çok büyük yaralanmalarý var, ayaðýnda doku kaybý var. Kafasýnda ýsýrýk var. Çok kötü bir durumda. Biz buna þükrediyoruz. Çünkü daha da kötüsü olabilirdi. Son dakika komþularý yetiþemese çok daha vahim bir durum olurdu. Bahçeliköy çok sakin bir köy. Orada bile baþýboþ çok köpek var. Baþýboþ köpek sorunu Erzincan'da son zamanlarda çok fazla artan bir sorun. Köpekler tabi ki bir canlý. Bu sorun baþka bir sorun ve bu baþýboþ köpek sorununun çözülmesi gerekiyor."

Öte yandan olayýn meydana geldiði Bahçeliköy köyünde 4 gün önce baþýboþ köpeklerin yine Feray Seyya isimli baþka bir kadýna saldýrdýklarý, kadýnýn olayý yara almadan atlattýðý öðrenildi.

  • Ayþe Karakaya
  • köpek saldýrýsý
  • Erzincan