Başkan Erdoğan deprem bölgesinde: Bu millet sabırla bu imtihanlardan geçti
ABONE OL

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a gitti.

Erdoğan, depremde yaşamını yitiren Anne ve oğlunun cenaze törenine katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan, 'Geçmişten bu yana birçok depremler yaşadık ama bu millet, bu depremlerde sabırla bunları aşmasını bildi, başardı. Devlet olarak, millet olarak elimizden geleni sonuna kadar inşallah yapıyoruz, yapacağız. Bütün bu enkazlardaki çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Yıkım yaralarının sarılması için süratle adımların atılacağını belirten Erdoğan açıklamasında, 'Köy ve mahallelerdeki yıkımların yerine süratle TOKİ eliyle adımlarımızı atıp yapılması gerekenleri yapacak, kimseyi açıkta bırakmayacağız.' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, "Dedikodulara kulak asmayın, kimsenin olumsuz, menfi propagandalarına kulak asmayın ve bilin ki bizler sizlerin hizmetkarıyız." dedi.

Erdoğan, cenaze merasiminin ardından Elazığ'ın Sürsürü Mahallesi ve Mustafa Paşa'da  kurtarma çalışmalarının yürütüldüğü alanda incelemede bulundu.

Mustafa Paşa'daki incelemeler sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, '22 kişi hayatını kaybetti, bini aşkın yaralımız var. Çok sayıda insanımızı enkaz altından sağ çıkardık. Çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor .' dedi.

İstanbul'daki DEİK 33. Olağan Genel Kurulu programını iptal eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a gitti.