Baþkan Erdoðan ile milli futbolcularýmýz arasýnda güldüren diyalog: Sað kanadý felç ettin
ABONE OL

Erdoðan, Hamburg'daki maçýn ardýndan Gençlik ve Spor Bakaný Osman Aþkýn Bak, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Baþkaný Mehmet Büyükekþi, A Milli Futbol Takýmý Teknik Direktörü Vincenzo Montella, futbolculardan Hakan Çalhanoðlu, Cenk Tosun ve Barýþ Alper Yýlmaz ile konuþtu.

Montella'nýn "Cumhurbaþkaným, yakýnlýðýnýzý her zaman duyuyoruz, çok teþekkürler desteðiniz için. Bir dahaki maçta da sizi bekliyoruz." þeklindeki sözleri üzerine Erdoðan, "Ben de çok çok teþekür ediyorum. Ýnþallah Avusturya maçýnýn ön hazýrlýklarýna yönelip ona göre de adýmlarýmýzý atalým." dedi.

Ýtalyan teknik adam daha sonra, "Aynen öyle Cumhurbaþkaným genellikle grup aþamalarý böyle gergin olur. O yüzden iyi bir þekilde hazýrlanacaðýz o maça. Belki de gruptan devam eden en genç milli takýmýz þu anda." ifadelerini kullandý.

Daha sonra, maçta ilk golü atan takým kaptaný Hakan Çalhanoðlu ile konuþan Cumhurbaþkaný Erdoðan, "Hakan'ý tebrik ediyorum. Çok güzel bir gol oldu. Sýkýntýya girdiðimiz anda golü bulduk." dedi. Çalhanoðlu da Cumhurbaþkaný Erdoðan'a teþekkür ederek takým arkardaþlarýnýn selamýný iletti.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, milli takýmýn ikinci golünü atan Cenk Tosun'u da tebrik ederek, "Çok güzel bir gol oldu, hepimizi rahatlattý. Allah yar ve yardýmcýnýz olsun." derken, Cenk, "Desteðiniz çok deðerli Sayýn Cumhurbaþkaným." ifadesini kullandý.

Futbolculardan son olarak maçýn adamý seçilen Barýþ Alper Yýlmaz ile konuþan Cumhurbaþkaný Erdoðan, "Barýþ tebrik ediyorum. Gerçekten sað kanadý felç ettin, tebrik ediyorum. Takýmýn 11'de 11 hepsini de tebrik ediyorum. Yediðimiz golde de hakem çok büyük haksýzlýk yaptý." diye konuþtu.

Barýþ Alper, Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn sözlerine "Sað olun teþekkürler. En önemli þey kazanmaktý, takým arkadaþlarýmýzla birlikte çok iyi mücadele verdik. En önemli þey son 16 turuna kaldýk. Bundan sonra devam edeceðiz, inþallah." þeklinde karþýlýk verdi.

Gençlik ve Spor Bakaný Bakan Bak ve TFF Baþkaný Büyükekþi de Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'a desteði dolayýsýyla teþekkür ederken, Erdoðan, "Kardeþlerimin, bütün sporcularýmýzýn gözlerinden öpüyorum, tebrik ediyorum." diye konuþtu.

  • Cumhurbaþkaný Erdoðan
  • A Milli Futbol Takýmý
  • tebrik telefonu