Baþkan Erdoðan imzaladý... Öðrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar desteði Resmi Gazete'de
ABONE OL

Üniversite öðrencilerine teknolojik cihaz ve internet desteði verilmesine iliþkin karar Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn imzasýyla Resmi Gazete'de yayýmlandý.

Buna göre, satýn alma tarihi itibarýyla 26 yaþýndan gün almamýþ, açýk öðretim öðrencileri hariç, Türkiye Cumhuriyeti vatandaþý yükseköðretim öðrencilerinin her birine, bir defaya mahsus olmak üzere teknolojik cihaz desteði ve bir yýllýk internet desteði saðlanacak.

Bu destek, nihai satýþ fiyatý 9 bin 500 Türk Lirasýný aþmayan mobil telefon cihazlar ile bilgisayar cihazlarýnýn elektronik ortamda düzenlenen faturayla yapýlan satýn alýmlarýnda kullanýlacak.

Ýkinci el cihaz satýn alýmlarý destek kapsamýnýn dýþýnda tutulacak.

Her öðrencinin bir defaya mahsus olmak üzere kullanabileceði teknolojik cihaz destek tutarý toplamý en fazla 5 bin 500 lira olacak.

12 AY BOYUNCA ÜCRETSÝZ ÝNTERNET

Söz konusu öðrenciler için saðlanacak internet desteði, bir hatla sýnýrlý olmak üzere 12 ay boyunca ücretsiz, aylýk en fazla 10 gb olacak þekilde yýllýk 120 gb olacak.

TELEFONLARI EN AZ 2 YIL, SADECE DESTEKTEN YARARLANAN KULLANACAK

Edinilen mobil telefon cihazlar, destekten yararlanma tarihinden itibaren en az 2 tam yýl süreyle sadece destekten yararlanan tarafýndan kullanýlacak.

Kararda yer alan þartlarýn ihlalinin veya desteklerden usulsüz yararlanýldýðýnýn tespit edilmesi halinde, yararlanýlan destek tutarý, ödemenin yapýldýðý tarihten itibaren 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayýlý "Amme Alacaklarýnýn Tahsil Usulü Hakkýnda Kanun"un 51'inci maddesinde belirlenen gecikme zammý oranýnda hesaplanacak faiz ile birlikte destekten yararlanandan geri alýnacak.

Karar kapsamýnda verilen destekler, Gençlik ve Spor Bakanlýðý bütçesine bu amaçla tahsis edilen ödenekten karþýlanacak.

Uygulamaya iliþkin usul ve esaslar, Hazine ve Maliye Bakanlýðý, Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðý, Ulaþtýrma ve Altyapý Bakanlýðý, Strateji ve Bütçe Baþkanlýðý ile Yükseköðretim Kurulunun görüþü alýnarak Gençlik ve Spor Bakanlýðýnca belirlenecek.

Cumhurbaþkaný Kararý 1 Kasým'da yürürlüðe girecek.