Erdoğan: Dijital güvenliğiniz yoksa özgürlüğünüzü sağlayamazsınız
ABONE OL

BAŞKAN ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIRBAŞLARI;

"Değerli TEKNOFEST katılımcıları, hepinizi saygıyla hürmetle selamlıyorum. Türkiye'nin milli teknoloji hamlesi olarak gördüğüm bu etkinlikte emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Ödül alan tüm gençleri ve tüm takımları kutluyorum. Günümüz dünyasında gerçek anlamında bağımsızlığın birinci şartı teknolojiyi tasarlayan, üreten ve ihraç eden ülkelerdir. Her yenilik gibi teknolojideki gelişmelerin de ilk aşaması hayal edebilmektir. Ne zaman hayal etmeyi bıraktıysak işte o zaman gerilemeye başladık. Biz de Türkiye'ye ne kazandırdıysak hep hayallerimizin peşinden koşarak kazandırdık. Milli teknoloji hamlesi doğrultusunda tüm çalışmaları Cumhurbaşkanlığı ve ilgili kurumlarımız olarak sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte desteklemekte kararlıyız. Yıllardır başka yerlerdeki gösterilerini hayranlıkla izlediğimiz pek çok etkinlik, artık ülkemizde düzenleniyor. Değerli dostlar, TEKNOFEST kapsamında düzenlenen yarışmalarda 5 binin üzerinde takımın yarışması bile bir iftihardır.

"MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ DOĞRULTUSUNDAKİ TÜM ÇALIŞMALARI DESTEKLEYECEĞİZ"

"Günümüz güvenlik kavramının anlamı büyük ölçüde değişti. Artık fiziki güvenliğinizi siber güvenlikle, dijital sanayi ile yerli yazılımla tahkim etmiyorsanız kendi kendinizi kandırıyorsunuz demektir. Teknolojiyi tasarlamak, geliştirmek ve öğretmektir aslolan. TEKNOFEST'in bir sıçrama vesilesi olmasını düşünüyorum. Ülkemizin milli teknoloji hamlesinin başarıya ulaşması, teknoloji üreten bir toplum haline dönüşmemizle mümkündür. Milli teknoloji hamlesi doğrultusunda yapılan tüm çalışmaları destekleyeceğiz. Gençlerin ufkunu açmakta kararlıyız."

 

"İHRACAT YAPMASINA BİLE FIRSAT VERİLMEMİŞTİR"

1925'te Haliç'te yerli sermayeyle gerçekten önemli bir savunma sanayi fabrikası kurulmuştur. İkinci Dünya savaşı yılları sırasında bu çabalar hız kazanmıştır. İngiltere ve ABD'nin askeri yardımları bahane edilerek bu fabrika atıl hale getirilmiştir. Nuri Demirağ'ın uçak fabrikasının dışarıya ihracat yapmasına bile fırsat verilmemiştir. Vecihi Hürkuş'un çırpınışları sabote edilmiştir. Hele bir de Kafkas İslam Ordusu Komutanı Nuri Paşa'nın hikayesi var ki tam bir ibret vesikasıdır. Kafkas İslam Ordusu'nun dağıtılmasından sonra uzun yıllar yurt dışında yaşamak zorunda kalan Nuri Paşa, ikinci dünya savaşından sonra dönmüştür. 1949'da bu fabrika aralarında Nuri Paşa'nın olduğu pek çok kişiyle birlikte şüpheli şekilde havaya uçmuştur. Ölenlerin cesetlerine dahi ulaşılamamıştır.