Başkan Erdoğan'dan Cumhuriyetin 100. yılında yeni anayasa mesajı
ABONE OL

Cumhuriyetin 100. yılı kutlamalarının ardından Başkan Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Başkan Erdoğan, Cumhuriyeti'nin 100. yılında yeni anaysa mesajı verdi.

"TÜRKİYE YÜZYILI VİZYONUMUZU HAYATA GEÇİRMEKTE DE KARARLIYIZ"

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında yeni anayasa mesajı veren Başkan Erdoğan, "Gazi Mustafa Kemal'in hayallerini gerçekleştirmiş bir kadro olarak Türkiye Yüzyılı vizyonuyla Cumhuriyetimizin ikinci asrına girmiş bulunuyoruz. Cumhuriyetimizi daha nice yıllara çok daha güçlü, çok daha müreffeh, çok daha itibarlı bir şekilde taşıma azmindeyiz. Önümüzdeki dönemde en büyük hedefimiz, demokrasimizi darbe anayasası utancından kurtarıp Cumhuriyetimizin 100'üncü yaşına yakışır sivil, özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasaya kavuşturmaktır. Tarihi eşsiz zaferlerle dolu büyük bir milletin evlatları olarak Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirmekte de kararlıyız." dedi.

Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ülküsünü yineleyen Başkan Erdoğan, "Cumhuriyetimizin 100'üncü yaşını kutladığımız bu tarihî günde bir kez daha tüm dünyaya ilan ediyoruz: "Türkiye Cumhuriyeti'nin mesut, muvaffak ve muzaffer olmasının" önüne hiçbir emperyalist güç geçemeyecektir. Yeter ki biz bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya, kardeş olmaya, hep birlikte Türkiye olmaya devam edelim. Yeter ki biz "tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" diyerek ifade ettiğimiz duruşumuzdan taviz vermeyelim." ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN HAFTALIK MESAİSİ SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 23-29 Ekim tarihlerindeki haftalık mesaisinde gerçekleştirdiği kabuller ve programlar sosyal medya hesabından paylaşıldı.

"Erdoğan Dijital Medya" hesabından yapılan paylaşıma göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Ekim Salı günü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin ile Türk Devletleri Teşkilatı başsavcılarını kabul etti. Erdoğan, aynı gün AK Parti MYK toplantısına başkanlık yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 Ekim'de AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ı kabul etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca 26 Ekim Perşembe günü gerçekleştirilen 8'inci Aile Şurası programına katılan Erdoğan, aynı gün Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ile heyetini ağırladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 27 Ekim'de Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile İstanbul'da görüştü, 28 Ekim'de ise İstanbul'da gerçekleştirilen "Büyük Filistin Mitingi"ne katılarak konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ekim Pazar günü Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü vesilesiyle Ankara ve İstanbul'da düzenlenen etkinliklere katıldı. Erdoğan, İstanbul'daki etkinlikte millete sesleniş konuşması yaptı.

  • Cumhuriyet anayasası
  • Sivil özgürlükler
  • Demokrasi kurtarışı
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan