Baþkan Erdoðan'dan muhalefete 'sýfýr sonuçlu siyaset' göndermesi: Kirli pazarlýklarla kendi ikballerinin peþindeler
ABONE OL

Baþkan Erdoðan, Dörtyol kavþaðýnda partisince düzenlenen mitingde yaptýðý konuþmada, yüreði de sevdasý da davasý da Aðrý Daðý'ndan yüce insanlarýn memleketi Aðrý'da olmaktan memnuniyet duyduðunu belirtti.

Aðrý'nýn asýrlarca irfana, kültüre, medeniyete, deðerlere Aðrý Daðý gibi yüce bir gönüllülükle sahip çýktýðýný ifade eden Erdoðan, Anadolu'yu tehditlere karþý bir kalkan gibi koruyan serhat þehrinin, cesaretiyle yiðitliðiyle fedakarlýðýyla hep örnek olduðunu söyledi.

Bu þehrin insanlarýnýn çalýþkanlýklarýyla sabýrlarýyla duruþlarýyla farklarýný gösteren birer metanet abidesi olduðuna dikkati çeken Erdoðan, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Aðrýlý kardeþlerim, 2019 Mahalli Ýdareler Seçimleri'nde tercihini AK Parti'den yana yaparak muhabbetimize karþýlýk vermiþti. Her ne kadar geçtiðimiz mayýs ayýndaki seçimlerde arzu ettiðimiz neticeleri alamamýþ olsak da Aðrý'nýn 31 Mart'ta yine tercihini AK Parti'den yana yapacaðýna inanýyorum. Aðrý ile bizim aramýzda kalpten kalbe giden bir yol vardýr. Biz hayatýmýzý, milli iradenin üstünlüðünü savunmaya adadýk. Bu anlayýþla vesayetinden darbecisine, terör örgütünden tek parti faþistine, karþýmýza kim çýkarsa mücadele ettik. Cumhuriyet tarihinin en köklü demokrasi ve kalkýnma atýlýmlarýný hayata geçirmekte kalmadýk, Türkiye Yüzyýlý vizyonuyla gözümüzü geleceðe diktik."

Alandaki coþkuya dikkati çeken Erdoðan, "Maþallah. Þu anda karþýmdaki topluluða bakýyorum. Yol boyu gayet iyiydi. Burada da 40 bin kiþinin olduðunu emniyetten aldým. Bu 40 bin ile 31 Mart'a yürüyoruz." ifadelerini kullandý.

- "NE DÜNYA ESKÝ DÜNYA NE TÜRKÝYE ESKÝ TÜRKÝYE"

Baþkan Erdoðan, her safhasýný milletle birlikte verdikleri mücadelenin en yakýn þahitlerinden birinin Aðrý olduðunu belirterek, þöyle konuþtu:

"Þimdi yine birileri çýkmýþ, tek parti faþizmini hortlatmak için can atan CHP ile bir olup sizlerin iradesine ipotek koymaya çalýþýyor. Dün silah zoruyla yaptýklarýný bugün örtülü baskýyla, daha önemlisi tek parti faþistleriyle gizli saklý ittifaklar kurarak gerçekleþtirmenin gayreti içindeler. Öyle ki bu uðurda yasaklarýn, hukuksuzluklarýn ve baskýlarýn sembolü olan CHP'ye bile yedek tekerlek yapacak duruma düþtüler. Ne dünya eski dünya ne Türkiye eski Türkiye. Artýk demokrasisiyle, yönetim biçimiyle, eðitimden saðlýða tüm kalkýnma altyapýsýyla yepyeni bir Türkiye var. Dün Aðrý Ankara'ya, Ýstanbul'a, Antalya'ya çok uzaktý, dünyaya da çok uzaktý. Bugün ise Türkiye'nin ve dünyanýn her yeri Aðrýlý kardeþlerim için geliþen iletiþim ve ulaþým teknolojilerini emirlerine sunmamýz sayesinde adeta bir adým, bir týk mesafede. Geçmiþte maval okuyarak sizlere bambaþka bir dünya, bölge ve Türkiye çizenlerin gerçek niyetleri yaþanan her geliþmeyle bir kez daha ortaya dökülüyor."

- "BUGÜNE KADAR BUNLARIN BÝR ESERÝ VAR MI?"

Baþkan Erdoðan, terör örgütünün adeta parasýný verenin istediði gibi tepe tepe kullandýðý bir araç olduðunu ifade ederek, "Sýrtýný örgüte dayayan siyasi temsilciler, Ýstanbul'da ve diðer baþka yerlerde kirli pazarlýklarla kendi ikballerini kotarmanýn peþindeler." dedi.

Erdoðan, þunlarý kaydetti:

"Sizlerin iradesini tek parti faþizminin kalýntýsý, CHP'nin kifayetsiz, muhteris yöneticilerine meze edenler mi Aðrý'ya hak ettiði hizmetleri getirecek? CHP'li belediye baþkan adaylarýnýn buram buram ýrkçýlýk, ayrýmcýlýk kokan tüm söylemlerine seslerini çýkarmayanlar mý sizin hakkýnýzý savunacak? Aðrý'yý ve bu bölgeyi arka bahçeleri olarak kabul edip Batý'ya þirin gözükmek için kendi ülkesine ihanet derecesine varan saldýrýlar yapanlar mý Aðrýlý kardeþlerimin geleceðini inþa edecek? Yýllardýr Mecliste olduklarý halde ülkenin, milletin, þehirlerimizin en küçük bir meselesinin çözümüne öncülük etmeyenler, katkýda bulunmayanlar mý Aðrý'ya eser kazandýracak? Bugüne kadar bunlarýn bir eseri var mý? Bir eserini gördünüz mü? Bunlarýn ne Aðrý ne Van ne Diyarbakýr umurlarýnda. Bunlar için önemli olan tek þey Ýstanbul'daki, Brüksel'deki, Berlin'deki, Londra'daki, Washington'daki aðababalarýndan aldýklarý emirlerdir. Zaten fýrsatýný bulan da soluðu oralarda alýyor. Bunlarýn, iradenizi istismar etmeyi amaçlayan turistik geziler haricinde samimiyetle halinizi hatýrýnýzý sormak için hiç Aðrýya geldiðini gördünüz mü? Þu ulu Aðrý Daðý'na, Tendürek Daðý'na, ala daðlara, teröristlere selam vermek dýþýnda hayýrlý bir nazarla bakanýný gördünüz mü?"

Bir Aðrý türküsünden, "Aðlarken sen aðlamadýn, derdime derttaþ olmadýn, sen bana gardaþ olmadýn" dizelerini okuyan Erdoðan, "Size kardeþ olmayanlara siz de kapýnýzý ve gönlünüzü kapatýn." ifadesini kullandý.

Kalpleri, yürekleri, eserleri, hizmetleri, hedefleri ve programlarýyla Aðrýlýlarýn huzurunda olduklarýný belirten Erdoðan, "Unutmayýn baþka Aðrý yok, baþka Türkiye yok. Önümüze çýkan fýrsatlarý ve imkanlarý en iyi þekilde deðerlendirmeliyiz. Cumhuriyet tarihi boyunca milletimizin her kesimi gibi Aðrýlý kardeþlerimizin de yaþadýðý sýkýntýlar yok mu? Elbette var. Ama bunlarýn hiçbiri sizin üzerinizden sahnelenmeye çalýþýlan kirli senaryolarýn bahanesi olamaz." ifadelerini kullandý.

Darbecilerden, vesayetçilerden, iþkencecilerden hesap sorduklarýný da belirten Erdoðan, hükümette olduklarý 21 yýlý aþkýn süre boyunca ülkenin her eksiði gibi vatandaþlarýn hak, özgürlük, adalet, altyapý, üstyapý, refah beklentilerini karþýlamak için gece gündüz çalýþtýklarýný söyledi.

Yaptýklarý hizmetleri bir lütuf deðil vazife olarak gördüklerini vurgulayan Erdoðan, þöyle devam etti:

"Asla 'yeter' demedik. Hele hele bunlarý sizin baþýnýza asla kakmadýk. Sizi ananýzýn ak sütü gibi helaliniz olan haklarýnýza ve hizmetlerinize kavuþturmak için çýtayý hep daha yükseðe koyarak bugünlere geldik. Þimdi de Türkiye Yüzyýlý ile hep birlikte dünyanýn en güçlü ve müreffeh ülkeleri arasýndaki yerimizi almaya hazýrlanýyoruz. Bu vizyonu da Aðrý'yla birlikte hayata geçirelim istiyoruz. Biz milletimize Türkiye Yüzyýlý þehirlerini depreme dayanýklý yapýlarýyla, ulaþýmýyla, çevresiyle, sosyal destekleriyle, diðer tüm unsurlarýyla hep birlikte yükseltmeyi teklif ediyoruz.

Peki onlar ne yapýyor? Birbirleriyle kavga etmekten, birbirleriyle pazarlýk etmekten, birbirlerine höykürmekten, birbirlerine çalým atmaktan, ülkeye ve millete dair herhangi bir meseleyi gündemlerine almaya vakit bulamýyorlar. Derdi kendi partisinin içindeki ayak oyunlarý olanýn vizyonu da o kadar olur. Derdi terör örgütüne payandalýk etmek olanýn hayali de o kadar olur. Derdi insanlarýn sýkýntýlarýný, endiþelerini, duygularýný istismar etmek olanýn programý da o kadar olur. Bunlarýn hepsini bir araya toplayýn, çarpýn, bölün çýkartýn, ne yaparsanýz yapýn geriye kalacak olan hep sýfýr olur. Sýfýr sonuçlu siyasetin de ne ülkeye ne millete faydasý dokunur. Ýþte bunun için biz hep eser ve hizmet siyaseti diyoruz."

- "BÝZ AÐRI'YA GÜVENÝYORUZ, AÐRI'NIN DA BÝZE GÜVENMESÝNÝ ÝSTÝYORUZ"

Aðrý'ya yapýlan hizmetlere de deðinen Erdoðan, "Hizmet, ulaþým ve iþ makinelerinden oluþan zengin araç filosuyla, asfalt plentiyle, yol ve kaldýrým çalýþmalarýyla þehri güzelleþtirilen sayýsýz yatýrýmlarýyla, sosyal belediyecilik faaliyetleriyle Aðrý önemli mesafe katetti. Türkiye'nin de Aðrý'nýn da ihtiyacý olan siyaset iþte budur." diye konuþtu.

"Þimdi buradan, Aðrý'dan öyle bir ses verin ki þu yüce daðýn ardýndan bile duyulsun." diyen Erdoðan'ýn, "31 Mart'ta Türkiye Yüzyýlý þehirleri için hazýr mýyýz, Türkiye Yüzyýlý þehirleri için kararlý mýyýz, gerçek belediyeciliði tercih ediyor muyuz? Bunun için seçim gününe kadar ana kademe, kadýn kollarý, gençler, kapý kapý dolaþmaya var mýyýz? Aðrý'yla birlikte Türkiye haritasýnýn tamamýný Cumhur Ýttifaký'nýn renkleriyle boyamaya var mýyýz?" sorularýna, alandakiler hep bir aðýzdan "Evet" karþýlýðýný verdi.

Alandakilerin, ramazanýný tebrik eden Erdoðan, þunlarý kaydetti:

"Ýnþallah Ramazan Bayramý gelmeden 31 Mart'ta milli irade bayramýný yaþayacaðýz. Bunun için hep beraber çok çalýþacaðýz. Biz Aðrý'ya güveniyoruz, Aðrý'nýn da bize güvenmesini istiyoruz. Sizden 31 Mart seçimleri için destek isterken bunu kuru bir laf kalabalýðýna dayanarak yapmýyoruz. Bu talebimizi Aðrý'ya 21 yýlda yaptýðýmýz 84 milyar liralýk yatýrýmdan aldýðýmýz güçle, heyecanla, kararlýlýkla ifade ediyoruz. Demek ki 84 milyar liralýk yatýrým yaptýk.

Peki neler yaptýk? Eðitimde 5 bin 32 yeni derslik inþa ettik. Çocuklarýmýza ve gençlerimize hizmet eden bir bilim merkezi kurduk. Ýbrahim Çeçen Üniversitesini þehrimize kazandýrdýk. Þimdi de üniversitemize týp fakültesi binasý yapýyoruz. Gençlik ve sporda Aðrý'ya 5 bin 529 kiþi kapasiteli yükseköðrenim yurtlarý açtýk. Gençlik merkezleri ve çeþitli branþlarda 43 spor tesisi inþa ettik. Doðubayazýt Kapalý Spor Salonu'nun yapýmýna devam ediyoruz. Doðubayazýt Kültür Merkezi'ni Doðubayazýt Þafii Camii'ni, Ahmed-i Hani Türbesi'ni ve Ýshak Paþa Sarayý'ný restore ederek hizmete açtýk. Ayrýca Aðrý'ya 11 bin metrekare alana sahip kültür ve kongre merkezi yaptýk."

Erdoðan, sosyal yardýmlarda Aðrýlý ihtiyaç sahiplerine 11,5 milyar lira kaynakla destek olduklarýný ifade etti.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, 400 yataklý merkez, 150 yataklý Patnos Hastanesi baþta olmak üzere bin 125 yataklý 15 hastane dahil 77 saðlýk tesisini þehre kazandýrdýklarýný belirtti.

Aðrý Kadýn Doðum ve Çocuk Hastalýklarý Hastanesini 200 yataklý bir ek bina ile büyüteceklerini dile getiren Erdoðan, TOKÝ vasýtasýyla 4 bin 240 konutu tamamlayýp hak sahiplerine teslim ettiklerini, 386 konutun yapýmýna devam ettiklerini söyledi.

Kentsel dönüþümde Aðrý'da 6 bin 181 baðýmsýz bölümün dönüþümünü gerçekleþtirdiklerini aktaran Erdoðan, Aðrý'daki beþ millet bahçesinden dördünü bitirdiklerini, Murat Nehri Millet Bahçesi'nin yapýmýna devam ettiklerini kaydetti.

Erdoðan, 16 kilometreden devralýnan bölünmüþ yol mesafesinin, 405 kilometreye çýkarýldýðýný belirterek, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Aðrý, þehir geçiþi ve baðlantý yollarýný Erzurum-Aðrý-Doðubayazýt-Gürbulak Sýnýr Kapýsý yolunu, Doðubayazýt-Çaldýran yolunu, Aðrý-Hamur-Tutak-Patnos yolunu, Erciþ-Patnos yolunu ve Doðubayazýt-Iðdýr yolunu bölünmüþ yol olarak tamamladýk. Tutak Viyadüðünü ve tüm Küpkýran Köprüsünü inþa ettik. Kaðýzman-Tuzluca-Cumaçay-Aðrý yolunu, Iðdýr-Doðubayazýt yolunu ve Hamur Çevre Yolunu bu sene bitiriyoruz. Ahmed-i Hani Havalimaný'na terminal binasý yaptýk. Havalimanýmýzýn 2003 yýlýnda 8 bin olan yolcu trafiði, geçtiðimiz yýl ne oldu biliyor musunuz? 316 bin. Nereden nereye?

Aðrý'nýn hasretle beklediði Yazýcý Barajý baþta olmak üzere iki baraj, bir sulama tesisi, 50 taþkýn koruma tesisi inþa ettik. Yazýcý Barajý'yla Aðrý þehir merkezi ve 15 yerleþim yerinin 2045 yýlýna kadar olan içme suyu ihtiyacýný karþýladýk. Yazýcý Barajý'yla Aðrý Ovasý'nda yaklaþýk 250 bin dekar zirai arazinin sulanabilmesine imkan saðladýk. Yukarýçay ve Derecek barajlarý ile Yeþilhisar Göleti'nin yapýmýna devam ediyoruz. Ýnþasý süren sulama tesisleri tamamlandýðýnda Aðrý'da 150 bin dekar araziyi daha sulamaya açýyoruz."

Aðrýlý çiftçilere 15 milyar lira tarýmsal hibe desteði verildiðini hatýrlatan Erdoðan, "Hayvancýlýðýn önemli bir geçim kaynaðý olduðu Aðrý'ya 314 ahýrý ve 3 et entegre tesisini içeren bir proje kazandýrýyoruz. Ýstihdamý desteklemek için Aðrý'daki iþverenlere 640 milyon lira prim teþviki verdik." diye konuþtu.

- "BU YIL DA HAMUR'U DOÐAL GAZA KAVUÞTURUYORUZ"

Cumhurbaþkaný Erdoðan, "Aðrý'ya kurduðumuz tekstil kent sayesinde çok sayýda kardeþimize istihdam kapýsý açýyoruz. Hedefimiz 17 fabrikada 15 bin istihdama ulaþmaktýr." ifadesini kullandý.

Erdoðan, merkez, Diyadin, Doðubayazýt, Eleþkirt, Patnos, Taþlýçay ve Tutak'a doðal gaz arzýný saðladýklarýný, bu yýl da Hamur'u doðal gaza kavuþturacaklarýný bildirdi.

Aðrý'ya, 31 Mart'tan sonra belediyelerle iþbirliði içinde çok daha fazla hizmet ekleyeceklerini vurgulayan Erdoðan, il ve ilçe belediye baþkanlarýnýn seçilmeleri halinde cumhurbaþkanlýðýyla, bakanlýklarýyla her daim baþkanlarýnýn yanýnda olacaklarýný, belediyelerin getireceði her yatýrýmý, hizmeti destekleyeceklerini kaydetti.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, "Bu sabah Konya'da düþen askeri eðitim uçaðýmýzdan dolayý Türk Silahlý Kuvvetlerimize ve milletimize geçmiþ olsun. Pilotumuzun sað olarak kurtulduðu kazada, bir iþ makinasý operatörü kardeþimiz vefat etti. Allah rahmet eylesin, mekaný cennet olsun." dedi.

- NOTLAR

Erdoðan'ý, havaalanýndan miting alanýna geliþinde caddelerde ellerinde Türk bayraðý olan çocuklar karþýladý.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, konuþmasýnýn ardýndan AK Parti'nin Aðrý Belediye Baþkan adayý Mehmet Salih Aydýn ve ilçe belediye baþkan adaylarýyla vatandaþlarý selamladý.

Mitinge, Ulaþtýrma ve Altyapý Bakaný Abdulkadir Uraloðlu ile Saðlýk Bakaný Fahrettin Koca da katýldý.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, daha sonra AK Parti Aðrý Ýl Baþkanlýðýný ziyaret etti.