Baþkan Erdoðan'ýn Ýstanbul mesajý:  Ýstiklal savaþýmýzýn kahramanlarýný rahmetle anýyorum
ABONE OL

Ýstanbul'un düþman iþgalinden kurtuluþunun 101. yýlý kapsamýnda, Taksim Cumhuriyet Anýtý önünde tören düzenlendi. Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, Ýstanbul'un kurtuluþu için mücadele eden tüm kahramanlar için "Bu inançla Ýstiklal savaþýmýzýn bütün kahramanlarýný saygý ve rahmetle anýyorum." ifadelerini kullandý.

Erdoðan, Ýstiklal mücadelesinin, vataný canlarýndan üstün tutan, kahramanlýklarýyla tarihe mal olan tüm þehitlerin ve gazilerin emsalsiz fedakarlýklarý, milletin baðýmsýzlýðýna ve özgürlüðüne sahip çýkma kararlýlýðý sayesinde zaferle neticelendiðini belirtti.

Cumhurbaþkaný Erdoðan mesajýnda, "Böyle kutlu bir anlayýþla kadim medeniyetimizin mirasý üzerine kurulan Cumhuriyetimizi kazanýmlarýyla korumak, yaþatmak, muasýr medeniyetler seviyesinin üstüne çýkarmak, yeni baþarýlarla daha da güçlendirmek suretiyle geleceðe taþýmak için büyük bir azimle çalýþmaya devam ediyoruz. Bu inançla Ýstiklal savaþýmýzýn bütün kahramanlarýný saygý ve rahmetle anýyorum." ifadelerini kullandý.

ÝSTANBUL'UN KURTULUÞU'NUN 101'ÝNCÝ YILDÖNÜMÜ

Taksim Cumhuriyet Anýtý önündeki törene Ýstanbul Valisi Davut Gül, 1. Ordu Komutaný Orgeneral Metin Tokel ve Ýstanbul Büyükþehir Belediye (ÝBB) Baþkaný Ekrem Ýmamoðlu, Ýstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaþ, askeri erkan, þehit yakýnlarý, gaziler ve vatandaþlar katýldý.

Törende, saygý duruþunun ardýndan Ýstiklal Marþý okundu.

Vali Gül, törende yaptýðý konuþmada, þehrin her karýþýna asýrlar boyunca mühürler vurulduðunu belirtti.

Ýstanbul'un esaretten kurtulmadan önce 4 yýl 10 ay 23 gün boyunca iþgal altýnda kaldýðýný hatýrlatan Gül, "Ýstanbul, bundan tam 101 yýl önce, 6 Ekim 1923 sabahý tarihi bir güne uyandý. Sakarya'da, Dumlupýnar'da ve bütün vatan safýnda bedeli ödenen Milli mücadele sonunda iþgalden kurtuldu." diye konuþtu.

"MÝLLÝ MÜCADELE SONUNDA ÝÞGALDEN KURTULDU"

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaþlarý baþta olmak üzere Ýstiklal Harbi'nin tüm kahramanlarýný, þehitleri ve gazileri rahmet ve minnetle andýklarýný söyleyen Gül, "Bu kutlu þehre hizmet etmek büyük bir onur ve büyük bir sorumluluktur. Aziz milletimizi ve tarihe karþý vazifelerimizi yerine getirmek, Ýstanbul'u daha ileriye taþýmak, þehitlerimize ve gazilerimize layýk olmak için var gücümüzle çalýþmaya devam edeceðiz." dedi.