Baþkan Erdoðan'ýn övgüsü Bayburtlu döner ustalarýný sevindirdi
ABONE OL

Cumhurbaþkanlýðý Külliyesi'nde önceki gün düzenlenen 12. Dönem Adli Yargý Hakim ve Cumhuriyet Savcýlarý ile Ýdari Yargý Hakimleri Kura Töreni'nde Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn, Bayburt'a atanan Cumhuriyet Savcýsý Kemal Demirci'nin adý anons edildiði sýrada, "Biliyorsun, Bayburt'un döneri tartýþýlmazdýr." ifadesini kullanmasý kentte memnuniyetle karþýlandý.

Erdoðan'ýn övgüsünün ardýndan kentteki döner ustalarý emek vererek hazýrladýklarý lezzetin bilinirliðinin artmasýnýn mutluluðunu yaþýyor.

Bayburt'un yaylalarýnda beslenen büyük ve küçükbaþ hayvanlarýn etlerinin belli oranda karýþtýrýlmasýyla hazýrlanan döneri yurt içindeki çeþitli festival ve etkinliklerde de tanýtan döner ustalarý, bu lezzetin kent adýna tescillenmesini istiyor.

Þehir merkezinde lokanta iþleten döner ustasý Ozan Aydoðdu, AA muhabirine, Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn Bayburt dönerinin lezzetinden "tartýþýlmaz" olarak bahsetmesinin kendilerini gururlandýrdýðýný söyledi.

Bundan sonraki süreçte dönerin tescillenmesini beklediklerini anlatan Aydoðdu, "Bayburt dönerini biz markalaþtýramadýk ama Cumhurbaþkanýmýz güzel bir iþarette bulundu. Cumhurbaþkanýmýzýn açýklamalarý bizleri mutlu etti. Dolayýsýyla Bayburt dönerinin tescillenmesi bizi daha da mutlu edecektir. Yetkililerden dönerimizin tescillenmesini ve markalaþmasýný istiyoruz." diye konuþtu.

Aydoðdu, Bayburt dönerinin kendine has özellikleriyle kentte yaþayanlarýn vazgeçilmezi olduðunu dile getirerek, þunlarý kaydetti:

"Özellikle gurbetçi vatandaþlarýmýz bu dönere hasret. Þehrimizde yaþayan öðrenci ve memurlar da dönerimizi oldukça beðeniyorlar. Cumhurbaþkanýmýzýn döner yemesi için tavsiyede bulunduðu yeni atanan Cumhuriyet savcýmýzý da iþletmemize döner yemeye davet ediyoruz."

45 yýllýk döner ustasý Ramiz Bayrak da kenti ziyaretinde Cumhurbaþkaný Erdoðan'a döner servis ettiðini vurgulayarak, tekrar döner ikram etmek için kendisini kente beklediklerini dile getirdi.

Bayburt Esnaf ve Sanatkar Odalarý Birliði Baþkaný Zekeriya Mevlütoðullarý ise Bayburt dönerini övmesinden dolayý kent esnafý adýna Cumhurbaþkaný Erdoðan'a teþekkür etti.