Baþkentte yaþanan saðanakta vatandaþlar araçlarýnda mahsur kaldý: Kepçelerle kurtarýldý
ABONE OL

Baþkentte öðleden sonra yoðunlaþan saðanak sebebiyle özellikle Sincan ilçesi ile Ayaþ yolunun birçok kesiminde su baskýnlarý meydana geldi.

Yolda biriken suda kalan çok sayýda araç, ekipler ve vatandaþlarýn çabalarýyla bulunduðu yerden çekildi. Bazý vatandaþlar, ekiplerin yardýmýyla araçlardan çýkarýlarak kepçelerle yol kenarýna alýndý. Saðanak nedeniyle arýza yapan ve yolda kalan araçlar ise çekicilere yüklenerek bölgeden uzaklaþtýrýldý.

Bölgeye sevk edilen ekipler, yolda biriken suyu tahliye etmek amacýyla týkalý olan mazgallarý açmaya çalýþýyor. Bu nedenle Ayaþ yolunda hala araç geçiþine izin verilmiyor.

METRO ULAÞIMI SAÐLANAMIYOR

Bu arada yoðun yaðýþ nedeniyle tavanýna kadar suyla dolan Sincan Törekent Metrosu'nun giriþine getirilen motopomplarla suyun tahliyesine çalýþýlýyor. Bu nedenle kent genelinde bazý noktalarda metro ulaþýmý saðlanamýyor.

Saðanak sýrasýnda eþi ve çocuðu araçta mahsur kalan Naci Efe, "Ben sonradan geldim. Eþim, 'oðlumla suda kaldýk' diye aradý. Maðdur kalmýþlar, geldik ama Büyükþehir'in hiçbir arabasý yok, yapýlan hiçbir þey yok. Oðlumla eþim araba da maðdur, bekliyoruz iþte 2-2,5 saattir, baþka da yapacak bir þey yok, her þey ortada iþte." diye konuþtu.

Dolmuþ þoförü Meftun Körlü, saðanak nedeniyle bir süre araçta mahsur kaldýklarýný söyledi.

Körlü, "Yaðmurun çok yaðmasýndan dolayý durmak zorunda kaldýk. Aracýmýzda yaklaþýk 18-19 yolcumuz vardý. Kepçelerin yardýmýyla hepsini tahliye ettik. Önemli olan yolcularýmýzýn can güvenliðiydi. Yaklaþýk 2-2,5 saat oldu bu þekilde bekliyoruz. Yapacak bir þey yok mecbur, gemiyi en son kaptan terk eder." dedi.

Baþkent saðanak yaðýþa teslim! Metro ve alt geçitleri su bastý, trafik durma noktasýna geldi