ABONE OL

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn katýlýmýyla Türkiye'nin ilk yerli otomobili TOGG'un üretileceði fabrikanýn temeli Bursa'nýn Gemlik ilçesinde Hara Bölgesi’nde bulunan TSK’ya ait arazide, 18 Temmuz’da atýldý. Türkiye'nin Otomobili Giriþim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Þ. tarafýndan yeni yatýrým olarak inþa edilecek tesisin öngörülen toplam tutarýnýn ise 22 milyar lira olacaðý belirtildi. Yýllýk 175 bin aracýn üretileceði tesisin inþaatýnda 2 bin kiþinin çalýþacaðý, 2032 yýlýna kadar da fabrikada 4 bin 323 kiþinin istihdam edilmesi öngörülüyor. Fabrikanýn kurulacaðý alana komþu olan kýrsal Gençali Mahallesi’nde ev ve arsa fiyatlarýnýn 10 kat arttýðý ifade edildi.

'TALÝH KUÞU KONDU'

Köy sakini Mustafa Þahin, “Fabrikanýn burada yapýlacaðýnýn duyurulmasý üzerine ev ve arsa fiyatlarý baya uçtu. Metrekare fiyatlarý bin liraya çýktý. Bu bizim için talih kuþu. Gençali’yi dünya tanýdý. Mahallemizdeki ev ve arsalara talep var. Ancak bin liradan satarsak piþman olur muyuz, ileride daha da deðerlenirse diye düþünüyoruz. Alacak kiþi de satacak kiþi de tereddütlü. Köyün manzarasý deniz, orman ve yerli otomobilin üretileceði fabrika” dedi.

'TARLAMI ESKÝDEN SATTIM PÝÞMANIM'

Fabrikanýn Gemlik’teki iþsizlik oranýný düþüreceðini belirten Erol Yýlmaz, ”Gençlere iþ sahasý açýlmýþ olacak. Para çeker gider ama toprak her zaman için iyidir. Ben eskiden arsamý sattým piþman oldum” diye konuþtu.

'KÖYÜMÜZ OTOMOBÝL FABRÝKASI MANZARALI'

Fabrikanýn mahallelerine kurulmasýndan dolayý sevinçli olduklarýný belirten Kadir Hamamcý, “Çok güzel bir umudumuz var. Ev ve arsalarýmýzýn deðerlenmesi, köyümüzün güzelleþmesine katký saðlayacaðýný düþünüyoruz. Köyümüz yüksekte olduðu için fabrikayý karþýdan görmek mümkün” diye konuþtu.