Baþörtülülere havuz yasaðý getirmiþti! 28 Þubatçý baþkan görevden alýndý
ABONE OL

Türkiye Spor Yazarlarý Derneði'ne ait (TSYD) havuza baþörtülüler için yasak getirerek Türkiye'nin gündemine oturan Oðuz Tongsir ile ilgili yeni geliþme yaþandý.

28 ÞUBATÇI BAÞKAN GÖREVDEN ALINDI

Dernek üyesi bir gazetecinin baþörtülü eþinin derneðin Levent'teki tesisinin yüzme havuzuna alýnmamasý üzerine Ýstanbul Cumhuriyet Baþsavcýlýðý'nca hakkýnda soruþturma baþlatýlan Türkiye Spor Yazarlarý Derneði (TSYD) Baþkaný Oðuz Tongsir, Ýçiþleri Bakanlýðý tarafýndan görevden alýndý.

TSYD'YE KAYYIM

Tongsir'in avukatý "Dernekler Kanunu uyarýnca müvekkilim yerine bir Kayyým atanmasýna karar verileceði tarafýmýzca öngörülmektedir" açýklamasýnda bulundu.

"BAÞKAN TARAFINDAN YASAKLANDI"

Üyesi olduðu derneðin yüzme havuzunda eþinin baþörtülü olmasý nedeniyle ayrýmcýlýða uðradýðýný söyleyen Türkiye Spor Yazarlarý Derneði Üyesi Mehmet Ýzmirlioðlu eþinin baþörtüsü nedeniyle yaþadýðý maðduriyeti anlattý.

Ýzmirlioðlu, 29 Aðustos'ta Türkiye Spor Yazarlarý Derneðinin Ýstanbul Beþiktaþ'taki açýk havuzuna eþi ve çocuklarý ile birlikte gittiðini söyleyerek, "Havuza girmek için gittiðimde havuz görevlisi beni çekerek, 'aðabey eþiniz kapalý, açýk havuza girmesi yasak, baþkan tarafýndan yasaklandý' dedi." ifadelerini kullandý.