Bayram tatilinin ilk 4 gününde 26 kiþi hayatýný kaybetti
ABONE OL

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabýndan yaptýðý açýklamada, bayram tatili boyunca trafik polisleri ve jandarma trafik ekiplerinin denetimlerine 24 saat esasýna göre devam ettiðini belirtti.

Yerlikaya, dün 24 saatlik sürede ️meydana gelen 693 trafik kazasýnda, 4 kiþinin yaþamýný yitirdiðini, 1302 kiþinin yaralandýðýný kaydetti.

Ekiplerin, 343 bin 95 aracý denetlediðini aktaran Yerlikaya, 25 bin 518 araca hýz ve radar iþlemi,️ 30 bin 390 araca ise diðer iþlemlerin yapýldýðýný vurguladý.

Sürücülerden trafik kurallarýna uymalarýný isteyen Yerlikaya, þu ifadeleri kullandý:

"Bayram tatilinin ilk 4 gününde (cumartesi, pazar, pazartesi ve salý) maalesef 26 kiþi hayatýný kaybetti, 5 bin 345 kiþi ise yaralandý. Hayatýný kaybeden vatandaþlarýmýza Allah'tan rahmet, yaralýlarýmýza acil þifalar diliyorum. Denetimlerimizin tek amacý var, bayram tatiline giden vatandaþlarýmýzýn sað salim ailelerine kavuþmasý, onlara sarýlmasý. ️Lütfen aþýrý hýz yapmayalým. Araçlarýmýzda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayý ihmal etmeyelim. Trafik kurallarýna uyalým. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuþturmak için vardýr, ayýrmak için deðil. Lütfen aklýmýzdan çýkartmayalým."

  • Bakan Yerlikaya
  • trafik
  • kaza