Bazada cesedi bulunan adama, midesindeki uyuþturucuyu alabilmek için deterjan içirmiþler
ABONE OL

Kýrþehir'de 5 gün önce dere kenarýnda bazanýn içinde battaniye sarýlý cesedi bulunan ve otopsisinde midesinden 1 kilo uyuþturucu çýkan Ýran uyruklu Milad Abolgth'ýn (30) ölümüne neden olduðu iddiasýyla tutuklanan Afganistan uyruklu Sah Zamani Sarvari'nin (33) ifadesi ortaya çýktý. Ýfadesinde suçlamalarý kabul eden Sarvari, "Bizim evde misafir edecektim. Evde rahatsýzlanýnca ben de midesindeki uyuþturucuyu çýkarýp rahatlasýn diye sývý deterjan türünde bir içecek verdim. Onu içtikten sonra aðzýndan köpükler geldi. Hemen evdeki diðer bireylere de eldiven giydirdim ve önce elbiselerini çýkardýk. Ardýndan evi tüm köþe bucak deterjanlý sularla delil býrakmamak için temizledik. Cesedi bazaya koyarak dere kenarýna attýk" dedi.

Kýrþehir'de Bahçelievler Mahallesi'nde 16 Temmuz sabah saatlerinde hurda toplayan kiþi, dere kenarýnda baza buldu. Bazanýn içini açan bu kiþi, battaniyeye sarýlý erkek cesediyle karþýlaþýnca polise haber verdi. Ýhbarla bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Ceset, kimlik tespiti ve ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapýlmak üzere Kýrþehir Eðitim ve Araþtýrma Hastanesine kaldýrýldý. Cesedi bulan hurdacýnýn da ifadesine baþvuruldu.

200 SAATLÝK GÖRÜNTÜ ÝZLENDÝ

Olayla ilgili soruþturma baþlatan Ýl Emniyet Müdürlüðü Asayiþ Þube Müdürlüðü ekipleri, bölgedeki güvenlik kameralarýndan 200 saatlik görüntü izledi. Yapýlan çalýþmalarda cesedin Ýran uyruklu Milad Abolgth'a ait olduðu belirlendi. Uyuþturucu kuryesi olduðu tespit edilen Abolgth'ýn yapýlan otopsisinde midesinden 1 kilo uyuþturucu çýktý. Kente gelen Milad Abolgth'ýn misafir olduðu Afganistan uyruklu F.N., Sah Zamani Sarvari ve M.N.'nin evinde rahatsýzlandýðý belirlendi. Bunun üzerine 3 Afgan'ýn midesindeki uyuþturucuyu çýkarmasý için Abolgth'a sývý içirdikleri tespit edildi. Milad Abolgth hayatýný kaybedince 3 þüphelinin cesedi bazanýn içine yerleþtirerek, hurdacý A.V.V.'nin (41) 3 tekerlekli elektrikli bisikleti ile dere kenarýna götürüp, býraktýklarý belirlendi. Polis ekipleri, adreslerine düzenlediði operasyonla 3 þüpheliyi gözaltýna aldý. Emniyetteki iþlemlerinin ardýndan sevk edildikleri adliyede mahkemeye çýkarýlan þüphelilerden Sarvari tutuklanýrken, diðer 2 kiþi adli kontrol þartýyla serbest býrakýldý.

'UYUÞTURUCUDAN BÝR TEK BENÝM HABERÝM VARDI'

Tutuklanan Sah Zamani Sarvari, mahkemede verdiði ifadede tüm suçlamalarý kabul ederek, "Milad Abolgth'ýn midesindeki yaklaþýk 1 kilo kadar bulunan uyuþturucudan bir tek benim haberim vardý. Bizim evde misafir edecektim. Evde rahatsýzlanýnca bende midesindeki uyuþturucuyu çýkarsýn, rahatlasýn diye sývý deterjan türünde bir içecek verdim. Onu içtikten sonra aðzýndan köpükler geldi. Baktým nabýz alamýyorum. Hemen evdeki diðer bireylere de eldiven giydirdim ve önce elbiselerini çýkarttýk. Elbiseleri çöp poþetine koyarak çöp konteynerlerine attýk. Ardýndan evi tüm köþe bucak deterjanlý sularla delil býrakmamak için temizledik. Ardýndan da cesedi bazaya koyarak dere kenarýna attýk. Tüm suçlamalarý kabul ediyoruz" ifadelerini kullandý.

'CESETLÝ BAZA BENÝM BAÞIMA KALACAKTI'

Eþya taþýdýðýný düþünen hurdacý A.V.V. ise ifadesinde, "Benim olayla hiçbir þekilde baðlantým yok. Bana eþya taþýnacaðýný söylediler ve çaðýrdýlar. Eve geldim bazayý çýkardýlar. Ben de yardým etmek istedim. Baza çok aðýr geldi. 'Ne var bunun içerisinde sýfýr ayarýnda bazayý neden atýyorsunuz? Atmayýn da bana verin' dedim. Ýyi ki de almamýþým. Ceset dolu baza benim baþýma kalacaktý. Onlar da, 'Bu senin iþine yaramaz, içerisi hep böcek kaynýyor, eski eþyalar mevcut' dediler. Bazayý araca yükledik ve Bahçelievler Mahallesi'ndeki derenin oraya sürmemi istediler. Dere kenarýna yanaþtým ve onlarda bazayý oraya attýlar. Baþka bir meslektaþým ise oradaki bazayý almak isterken içindeki cesedi görmesiyle polisi aramýþ. Benim olayla ilgili hiçbir baðlantým yoktur" dedi.