Bedelli askerlik 4.celp dönemleri belli oldu
ABONE OL

Bedelli askerlik 4. celp dönemi yerleri, son günlerin gündem konuları arasında yer almaya devam ediyor. Son celp döneminin de silah altına alınmasının ardından gözlerin çevrildiği 4. celp dönemi yerleri, bakanlığın 3 Kasım tarihinde yapacağı planlama sonrası belirlenecek.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Uzun zamandır beklenen bedelli askerlik düzenlemesi TBMM'den geçti ve bedelli bekleyen çok sayıda vatandaş uygulamadan faydalanmak üzere harekete geçti.

Öncelikle e-Devlet'e girerek Milli Savunma Bakanlığı işlemleri arasında yer alan "ASAL Bedelli Başvurusu" hizmetini kullanın. Bu işlemi onayladığınızda önünüze çıkan belgenin çıktısını alın. Ardından yine e-Devlet Kapısı'ndan bedelli askerlik randevusu almanız gerekiyor. Aslında randevusuz da şubelere gidebilirsiniz ancak randevulu gittiğinizde beklemeden işleminizi gerçekleştirmeniz mümkün oluyor. Yine Milli Savunma Bakanlığı hizmetleri arasında yer alan "ASAL Randevu Başvuru" hizmeti sayesinde istediğiniz güne ve saate randevu almanız mümkün. Burada bilmeniz gereken şey randevuyu en az 2 gün sonraya alabildiğiniz. Yani askerlik şubesine gitmeden en az 2 gün önce randevunuzu oluşturmanız gerekiyor.

BEDELLİ ASKERLİK 4. CELP DÖNEMİ YERLERİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Bedelli askerlikten faydalanmak için başvuru işlemlerini tamamlayan vatandaşların sorguladığı 4. celp dönemi, 3 Kasım tarihinde yapılacak olan planlamanın ardından adayların erişimine açılacak. Dönemlerin belirlenmesinin ardından detaylar, Milli Savunma Bakanlığı Askeralma sekmesi ve E-Devlet üzerinden görüntülenebilecek.