Beton ve demirden çalmýþlardý... Ýzmir Büyükþehir Belediyesinin insan hayatýný hiçe sayan inþaatý mühürlendi
ABONE OL

Ýzmir Büyükþehir Belediyesi koordinatörlüðünde CHP Ýzmir Ýl Baþkaný Þenol Arslanoðlu'nun kurucularý arasýnda yer aldýðý Ýþ Ýnsanlarý Yapý Kooperatifi tarafýndan Örnekköy'de inþa edilen toplu konut inþaatýnda eksik demir ve hatalý beton kullanýldýðýnýn ortaya çýkmasý, kent ve ülke gündemine bomba gibi düþtü.

BÜYÜK SORUMSUZLUK

6 Þubat'ta binlerce vatandaþýmýzýn hayatýný kaybettiði depremin yaralarýnýn sarýlmaya çalýþýldýðý bir ortamda halen yapýmý süren inþaatlarda eksik malzeme kullanýlmýþ olmasý skandal olarak nitelendirildi. Yaþanan þok geliþmenin ardýndan Karþýyaka Belediyesi Ýmar Müdürlüðü ekiplerinin projeye aykýrý imalat yapýlan inþaatlarý mühürlediði ortaya çýktý.

DENETÝMDE ORTAYA ÇIKTI

AK Parti Gençlik Kollarý Genel Baþkaný ve Ýzmir Milletvekili Eyyüp Kadir Ýnan'ýn gündeme getirdiði olayla ilgili ayrýntýlar netleþmeye baþladý.

EKÝPLER MÜHLÜRLEDÝ

Ýzmir Büyükþehir Belediyesi Kentsel Dönüþüm Daire Baþkanlýðý'nýn inþaatlara iliþkin uzman raporu hazýrladýðý, ayrýntýlý deðerlendirmenin ardýndan Karþýyaka Belediyesi'ne resmi yazýyla durumu bildirdiði öðrenildi. Karþýyaka Belediyesi Ýmar Müdürlüðü ekiplerinin ise inþaatla ilgili mühürleme iþlemi yaptýðý belirlendi.

Konuya iliþkin olarak açýklama yapan Karþýyaka Belediye Baþkaný Cemil Tugay, konunun ilçe belediyesi olarak kendilerinden baðýmsýz geliþtiðini vurguladý. Ýzmir Büyükþehir Belediyesi Kentsel Dönüþüm Daire Baþkanlýðý'ndan resmi yazý geldiðini belirten Tugay: "Doðrudan Ýmar Müdürlüðü'müze gelen bu yazý devam eden inþaatýn durumuna iliþkindi. Raporda ayrýntýlý tespit ve deðerlendirmeler bulunuyordu. Biz de Karþýyaka Belediyesi olarak üst kurum olan Büyükþehir'den gelen yazýnýn gereðini yaptýk. Ekiplerimiz inþaat alanýna giderek kooperatif tarafýndan yapýlan imalatlarý inceleyerek mühürleme iþlemini yaptý." diye konuþtu.

MÝLLETVEKÝLÝ ÝNAN NE DEMÝÞTÝ?

Ýnþaatlarda eksik demir ve hatalý beton kullanýldýðýna iliþkin skandal AK Parti Gençlik Kollarý Genel Baþkaný ve Ýzmir Milletvekili Eyyüp Kadir Ýnan'ýn yaptýðý açýklama ile ortaya çýkmýþtý. Ýnan twetter hesabý üzerinden yaptýðý açýklamada: "Ýzmir Büyükþehir Belediyesi'nin sözde kentsel dönüþüm projesi ile ilgili biraz konuþalým. Proje CHP Ýzmir Ýl Baþkanýnýn kurucusu olduðu Yapý Kooperatifi aracýlýðýyla yürüyor. Ýlk fiyasko burada baþlýyor! Yine Tunç Soyer yine kooperatif skandalý! Peki, CHP'nin "güvenli, merak etmeyin" dediði inþaat raporlarýnda ortaya ne çýktý? Projede demir eksikliði ve hatalý beton imalatý... Evet! Daha yeni büyük bir felaket atlatmýþken ortadaki tablo bu! Depremden büyük yaralar almýþ þehrimizde bu sorumsuzluk da nedir? Siz insanýmýzýn hayatýný bu kadar mý önemsiz görüyorsunuz? Hala ders almayacak mýsýnýz?" ifadelerini kullanmýþtý.