Betül'ün hayali gerçek olacak! Selçuk Bayraktar'dan davet
ABONE OL

Soma þehidi Ali Yüksel'in kýzý Betül, 'babasýyla göklerde buluþmak' için pilot olma hayali kuruyordu. Bu hayali 2015 yýlýnda THK Üniversitesi ile yapýlan bir protokolle 18 yaþýna geldiðinde gerçekleþecekti. Ancak üniversite sýnavýna giren kýzý için THK yetkilileri ile görüþen anne Ergül Yüksel olumsuz yanýt aldý.

THK yönetiminin Betül'ü üniversiteye kabul etmemesi üzerine gazeteci Yýlmaz Özdil, Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'a seslenerek, "Türkiye'nin havacýlýktaki gururu Selçuk Bayraktar'a çaðrý yapýyorum. Betül'e sahip çýkýn" dedi.

Özdil, çaðrýsýnýn ardýndan THK yönetiminin de Betül'ü okula davet ettiðini ancak çok önemli bir geliþmenin daha yaþandýðýný belirterek Selçuk Bayraktar'ýn þehidin emanetini telefonla aradýðýný duyurdu.

Bayraktar'ýn Betül'e "Gel sana üniversite seçenekleri sunalým, kampüsleri gezdirelim, seni mühendis yapalým. Mezun olduktan sonra ÝHA mühendisliðinde çalýþ" dediðini ve Bayraktar'ýn Ýstanbul'da Yüksel ailesini aðýrlayacaðýný duyurdu.

Özdil, Betül'ün ikiz kardeþi Furkan'ýn da unutulmadýðýný ve onun da üniversite eðitimi ile ilgilenileceðini belirterek Bayraktar'a teþekkür etti.

Somalý þehit madenci Ali Yüksel'in kýzý Betül Yüksel, babasýnýn mezarýna býraktýðý mektupta "Pilot olacaðým, yüzünü kara çýkarmayacaðým" yazarak gündeme gelmiþti.

ANNE YÜKSEL: KIZIMLA BÝR SAAT KONUÞTU

Akþam Gazetesi'ne konuþan Betül ve annesi Ergül Yüksel, Selçuk Bayraktar'ýn kendilerini bizzat aradýðýný ve çok mutlu olduklarýný söyledi. Anne Ergül Yüksel, "Selçuk Bey kýzýmla aðabey kardeþ gibi konuþtu. Nasihat verdi ve bizi kampüslere davet etti. Yaklaþýk 1 saat kýzýmla konuþtu, onu aðabey gibi dinledi. Telefonda Selçuk Bey'in sesini duyunca çok heyecanlandýk ve mutlu olduk. Bu arada THK yönetimi de bize Betül'ün okula kabul edileceðini söyledi. Kýzým için en iyisinin olmasýný diliyoruz" dedi.