Biden baþkanlýk yarýþýndan çekilecek mi? Beyaz Saray duyurdu
ABONE OL

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, basýn toplantýsýnda gazetecilerin sorularýný yanýtladý.

Baþkan Biden'ýn münazara günü soðuk algýnlýðý geçirdiðini, bu nedenle sesinin kýsýk olduðunu ve seyahatleri nedeniyle jet-lagin de etkisi bulunduðunu dile getiren Jean-Pierre, Baþkan'ýn canlý yayýn tartýþmasýyla ilgili "Ýyi bir gece geçirmedi." deðerlendirmesini yaptý.

Jean-Pierre, Biden'ýn baþkanlýk yarýþýndan çekilip çekilmeyeceðine iliþkin sorulara "Kesinlikle hayýr." yanýtýný verdi.

Muhabirlerin, Biden'in canlý yayýn tartýþmasýndan neredeyse 2 hafta önce Ýtalya'dan döndüðünü, neden hala jet-lag olduðunu sormasý üzerine Jean-Pierre, Biden'ýn çok yoðun bir temposu olduðunu tekrarlayarak, yaþ fark etmeksizin seyahat ve yoðunluðun insanlar üzerinde etkisi olabileceðini söyledi.

Jean-Pierre, bunlarýn bir "bahane" olmadýðýný belirterek, "Biz çok iyi bir münazara gerçekleþmediðinin farkýndayýz. Bunu açýklamak istedik." dedi.

- ÝLK CANLI YAYIN TARTIÞMASI ELEÞTÝRÝLERE YOL AÇMIÞTI

ABD'de, 5 Kasým'da yapýlacak baþkanlýk seçimleri için yarýþan Demokrat Partili Biden ile Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump, 27 Haziran gecesi CNN'deki ilk canlý yayýn tartýþmasýnda kozlarýný paylaþmýþtý.

Biden, ikinci dönem adaylýðýnda yaþý konusunda duyulan kaygýlarý giderecek performans sergileyememiþ, program sonrasý yoðun eleþtirilere maruz kalmýþtý. Demokrat Partili kesimden ve Biden'ý destekleyen bazý medya kuruluþlarýndan Biden'a "baþkanlýk seçimlerinden çekilmesi" çaðrýsý yapýlmýþtý.

Biden ise saðlýk durumunun eskisi gibi olmadýðýný kabul ederek Trump'a karþý en iyi alternatifin halen kendisi olduðunu belirtmiþ ve yarýþtan çekilmeyeceðini açýklamýþtý.