Biden yarýþtan çekiliyor mu? Kampanya baþkanýndan net cevap
ABONE OL

Dillon, MSNBC'ye röportaj verdi.

Biden'ýn "biraz destek kaybettiðinin" farkýnda olduklarýný aktaran Dillon, Baþkan'ýn yarýþtan çekilmesi için yapýlan çaðrýlarýn durumu zorlaþtýrdýðýný dile getirdi.

Dillon, ancak tüm bunlara raðmen "Biden'ýn kesinlikle yarýþta kalacaðýný" söyleyerek, "Zafer için birkaç yolumuz var." deðerlendirmesinde bulundu.

Kovid-19'a yakalanan ve kendini izole eden Biden'ýn, toparlandýktan sonra gelecek hafta seçim kampanyasýna tekrar baþlayacaðýný aktaran Dillon, Demokratlara Biden'a destek olma ve birlik olarak hareket etme çaðrýsýnda bulundu.

- Kampanya yetkilileri toplanacak

ABD basýnýnda yer alan haberlerde, Biden'ýn kampanyasýný yürüten yetkililerin bugün toplanacaðý kaydedildi.

Haberde ayný zamanda, Demokratlarýn bu ay sonu düzenleyeceði Parti Ulusal Kongresi öncesinde de adaylarýnýn sanal oylama yoluyla belirlenip belirlenmeyeceðini ele alacaðý ifade edildi.

- HARRÝS BAÐIÞ TOPLAMAYA HAZIRLANIYOR ÝDDÝASI

Diðer taraftan Politico'da yer alan bir haberde, ABD Baþkan Yardýmcýsý Kamala Harris'in, Biden'ýn çekilmesi durumuna hazýrlanmak için "donörlerle irtibat kurmaya baþladýðý" iddia edildi.

Ayný zamanda baðýþ toplamak için parti içinde bazý kiþilerin donörlerle görüþmeye baþladýðý belirtilen haberde, donörlerin Harris'e destek olmaya hazýr olduðu öne sürüldü.

Demokratlarý destekleyen donörlerin isimlerinin kesinlikle paylaþýlmasýný istemediði ifade edilen haberde, Biden'ýn yarýþtan çekilmemesi ve seçimleri kaybetmesi halinde hem Temsilciler Meclisi hem de Senatoda çoðunluðun kaybedileceði yönündekii endiþelerin arttýðý kaydedildi.

- ÝLLÝONÝS TEMSÝLCÝSÝ CASTEN DA BÝDEN'A "ÇEKÝL" ÇAÐRISI YAPANLARA KATILDI

Temsilciler Meclisinde Illionis Temsilcisi Sean Casten da Biden'a "çekil" çaðrýsý yapan 20'den fazla Demokrata katýldý.

Casten, "Çok düþündükten sonra Biden'a yeni bir nesle bayraðý devretme çaðrýsýnda bulunmak istiyorum." ifadesini kullandý.

Biden'ýn "onuruyla" çekilmesi gerektiðini kaydeden Casten, böylelikle 2020'de "demokrasiyi kurtaran baþkanýn" mirasýný muhafaza edebileceðini savundu.

- Biden'ýn ailesi býrakma hazýrlýklarý yapýyor denildi, Beyaz Saray yalanladý

Diðer taraftan, Biden'ýn ailesiyle irtibatta olan ve NBC'ye konuþan kaynaklar, Baþkan'ýn aile yakýnlarýnýn, çekilmenin nasýl gerçekleþeceðine iliþkin görüþme ve hazýrlýk yaptýðýný öne sürdü.

Kaynaklar görüþmede, seçim kampanyasýnýn Biden'ýn saðlýðýna, ailesine ve ülkenin istikrarýna etkisinin ele alýndýðýný ifade etti.

Beyaz Saray Sözcü Yardýmcýsý Andrew Bates ise söz konusu iddialarý yalanladý.

"Aile arasýnda böyle görüþmeler gerçekleþmiyor." diyen Bates, bu iddialarý ortaya atanlarýn aile bireyleri ya da Biden'ýn ekibiyle görüþmediðini kaydetti.

Bates, söz konusu kiþilerin yalan söylediðinin ortaya çýkacaðýna iþaret ederek, "Ýnancýnýzý yitirmeyin." mesajýný verdi.

- "BAYRAÐI DEVRET" REKLAMLARI EKRANLARA GELECEK

"Bayraðý Devret" (Pass the Torch) adlý bir grup ise Baþkan Biden'ýn da izlediði bilinen MSNBC'deki "Günaydýn Joe" programýnda ve gün içinde ekranlara gelmesi için bir reklam hazýrladýklarýný duyurdu.

Grup, "artýk gerçekten bayraðý devretme" zamaný geldi diyerek, reklamýn özellikle Biden'ýn en sevdiði programlar sýrasýnda ekranlarda olacaðýný bildirdi.

Reklamda, Demokrat seçmenlerin Biden'a "çekil" çaðrýsý yapmasý bekleniyor.

  • ABD Baþkaný Joe Biden
  • Biden
  • trump
  • Jen OMalley Dillon