BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
ABONE OL

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 9 Mart olarak belirlenen grup tarama sınav sonuçlarının tarihi 10 Mart'ta yapılan telafi uygulaması nedeniyle ertelendi. 2018 BİLSEM sınavlarına katılan öğrencilerin velileri sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihte http://www.meb.gov.tr adresinden TC kimlik no ile sorgulama yaparak öğrenebilirler.
 

MEB BİLSEM SINAV SONUÇ EKRANI GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ 

 

BİLSEM SINAV KILAVUZU 

 

BİLSEM SORULARINA ÖRNEKLER 



DEĞERLENDİRME İTİRAZI NASIL YAPILIR?

Genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanında yapılan bireysel değerlendirmelere ilişkin itirazlar sonuçların http://www.meb.gov.tr adresinden yayımlanmasından itibaren başlayan 5 (beş) iş günü içinde öğrenci velisi tarafından il milli eğitim müdürlükleri il tanılama sınav komisyonlarına yapılacaktır.
Komisyonlar bireysel değerlendirme sonuçlarına itirazları değerlendirip itiraz sonucu ile ilgili veliyi bilgilendireceklerdir.

Genel Müdürlüğe yapılan itirazların cevaplanmasında genel evrak kayıt tarihi dikkate alınır.
Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, imza ve adres bilgisi olmayan dilekçeler dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.
Faksla ve e-posta yoluyla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.



BİLSEM YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

1. Bilim ve sanat merkezlerine yerleştirme sonuçları, bireysel değerlendirmeler 08 Haziran 2018 tarihinde ülke genelinde tamamlandıktan sonra 20 Haziran 2018 tarihinde http://www.meb.gov.tr adresinden açıklanacaktır.

2. Bilim ve sanat merkezlerine yerleşmeye hak kazanan öğrenciler 16 Temmuz‐31 Ağustos 2018 tarihleri arasında bilim ve sanat merkezine kayıtlarını yaptıracaklardır.