Binanýn zemin katýndaki duvar yýkýldý, ev sahipleri tahliye edildi
ABONE OL

Kaðýthane Sultan Selim Mahallesi'nde, yaklaþýk 30 yýllýk bir binada saat 06.00 sýralarýnda zemin katta bulunan boþ dairenin duvarý çöktü. Çevredekiler sesleri duyunca kendilerini dýþarýya attý. Belediye ekiplerine haber verildi. Sultan Selim Mahallesi'ne zabýta ekipleri geldi, incelemede bulundu. Oluþan çökmenin binanýn temelinden kaynaklý olabileceði ihtimali üzerine zabýta ekipleri binada oturan kiþileri geçici olarak tahliye etti. Kaðýthane Belediyesi'nden gelen yetkililer binada inceleme yaptý. Ýncelemelerin ardýndan durumun risk teþkil etmediði belirlendi. Saat 12.00 sýralarýnda binada oturanlara dairelerine girmek üzere izin verildi.

"1999 DEPREMÝ'NÝ YAÞADIÐIM ÝÇÝN HERHALDE DEPREM OLUYOR DEDÝM"

Duvarý yýkýlan binanýn karþýsýnda oturan Ünsal Yýldýrým "Sabah 06.00 civarlarýydý, gürültüyle uyandýk. Karþý binamýzýn istinat seti komple 07.00-07.30'a kadar duvarýn taþlarý aþaðý düþtü. Binayý komple boþalttýk. Deprem gürültüsü gibiydi. 1999 Depremi'ni yaþadýðým için dedim ki deprem oluyor. Camdan baktým yýkýntýyý gördüm. Sürekli yýkýlmaya devam etti. Perde beton var diyorlar ama galiba su var altýnda suyun etkisiyle yýkýlmýþ. Tuðla çürümüþ, suyun da etkisi ile yýkýldý" dedi.

"BÝNANIN ALTINDA SU KUYUSU VARMIÞ"

Duvarý yýkýlan binanýn karþýsýnda oturan Burak Ören "Sabah 06.00 civarlarýnda bir patýrtý koptu. Yukarýdan aþaðýya sanki kayalýklar devriliyor gibiydi. Camý açtým baktým yukarýdan aþaðý ne var ne yoksa aþaðýya düþtü. Evi boþalttýk biz de. Herhalde su kuyusu varmýþ binanýn altýnda o da baský yapmýþ. Belediye geldi herkesi evden çýkarttý. 14 aile vardý, hepsi dýþarý çýktý." diye konuþtu.