Bir CHP klasiði! 1 yýl önce temel atýldý, arpa boyu yol alýnmadý
ABONE OL

Ýzmir'in Gaziemir ilçesinde kentsel dönüþüm fiyaskosu yaþanýyor. Geçtiðimiz yýl CHP Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu tarafýndan temeli atýlan projede sadece bir bodrum kat yapýlabildi ve arpa boyu kadar yol alýnamadý. Peki Gaziemir'de kentsel dönüþüm çalýþmasý neden durdu? Proje neden ilerlemiyor? Kýlýçdaroðlu'nun hayal ettiði dönüþüm çalýþmasý neydi? A Haber'de yer alan haber göre; Geliþmeleri Gaziemir Belediye Meclisi Üyesi Uður Ýnan Atmaca deðerlendirdi.

Uður Ýnan Atmaca'nýn canlý yayýnda anlattýklarý:

"CHP'li Ýzmir Büyükþehir Belediyesi'nin bugüne kadar kentsel dönüþüme bütçeden ayýrdýðý paylarýn ne kadar komik olduðunu biliyoruz. Kooperatif modeli olarak sunduklarý hatta Türkiye'ye model olarak önerdikleri bu sistemin de çöküþünü burada izliyoruz.

BAZI BLOKLARIN TEMELÝ ATILMADI

Kemal Kýlýçdaroðlu'nun þaþalý temel atma töreninden beri yani 1 yýldýr yapýlan iþin özeti ortada. Toplamda buraya 279 konutluk bir proje yapýlacaktý. 279 konutun 1 yýlda tamamýnýn bitmesi gerekirken 1 blokun temeli atýlmýþ diðer bloklarýn temeli dahi atýlmadý. Burasý 1 yýlda bitebilirdi.

HÜKÜMET BURADA 5 BÝN KONUT ÜRETTÝ

Hükümet Elazýð'da 1 yýl içerisinde 8 bin konut yaptý. Buradaki rakam sadece 279. Bu konutlarýn daha henüz bodrum katýndan çýkamadýlar. Ýsteselerdi burada 8 bin konut yapýlabilirdi. 30 Ekim Ýzmir depreminden sonra zaten hükümetimiz yaklaþýk 5 bin civarýnda konut yaptý.

NEDEN YAPAMIYORLAR?

Burada bir rant söz konusu. Buradaki arsa Milli Emlak'tan çok komik bir bedelle devri yapýldý. Yasal bir durum aslýnda. Kanun derki; kentsel dönüþüm bölgelerinde Hazine'ye ait araziler belediyeye rayiç bedel üzerinden devredilir. Bu hüküm zaten var. Ancak Ýzmir Büyükþehir Belediyesi burada komik bir bedelle aldýðý arsayý kat karþýlýðý kooperatife devrettikten sonra burada birkaç defa el deðiþtirmeler oldu. Burada vatandaþýn hakký gasp ediliyor. Ciddi bir rant söz konusu.

CHP KENTSEL DÖNÜÞÜMDE YOLDA KALDI

CHP kentsel dönüþümde sýnýfta kalmadý bence eðitime bile baþlamadý. Yapýyormuþ gibi görünüyorlar. 1 yýlda hükümet ve bakanlýk Türkiye genelinde binlerce konut yaptý. Özellikle 6 Þubat depreminden sonra adeta bölge bir þantiye alanýna döndü. Ama gelin görün ki Ýzmir'de 1 yýlda temel atýlmýyor. Burada ki görevliler 20 gündür çalýþma olmadýðýný söylüyor.

YOLLAR GÖÇTÜ

Þantiye alanýnda teknik sorunlar da var. Yol 4 þeritli olarak iþliyor. Karabaðlar-Gaziemir ilçelerini baðlayan bir yol var. Gerekli tedbirler alýnmadýðý için inþaat sahasýna yolun 2 þeridi göçtü. 7-8 aydýr durum böyle devam ediyor. Hala daha bu durum bile düzeltilemedi. Vatandaþlarýn bu anlamda da ciddi sýkýntýlarý var.

ÝNÞAAT NE ZAMAN BÝTER?

Burada inþaatýn bitmesini býrakýn 30 Ekim depreminden sonra Ýzmir Büyükþehir Belediyesi 1 tane konut yapamadý. Kendi yýkýlan hizmet binasýný bile yapamadý. Ýzmir Büyükþehir Belediyesi þu anda bir göçebe belediyeciliði yapýyor."

  • CHP proje
  • CHP kentsel dönüþüm
  • Ýzmir belediyesi iþler