Bir DEM'li belediyeden daha iþçi kýyýmý! 36 kiþinin iþine son verdiler
ABONE OL

Van'daki belediyelerden çýkarýlan çok sayýda iþçi, DEM Parti'li Ýpekyolu Belediyesi önündeki eylemlerini sürdürürken, iþçi kýyýmýna baþlayan Gevaþ Belediyesi de 36 iþçinin daha iþine son verdi.

DEM Parti'li Van Büyükþehir Belediyesi ile Ýpekyolu Belediyesi, 1 Mayýs Ýþçi Bayramý'ndan 1 gün sonra çok sayýda iþçinin iþ akdine son vermiþti. Ýþten çýkarýlan iþçiler, HAK-ÝÞ Van Þubesi öncülüðündeki eylemlerini 67 gündür sürdürüyor. Eylemlere Edremit Belediyesi, Tuþba Belediyesi ve son olarak Gevaþ Belediyesinde iþlerine son verilen iþçiler de eklendi. Gevaþ Belediyesinin iþine son verdiði iþçilerin 4-5 yýldýr hizmet verenlerden oluþtuðu belirtiliyor.

"36 ARKADAÞIMIZI ÝÞTEN ÇIKARDILAR"

Konuya iliþkin konuþan HAK-ÝÞ Van Þube Baþkaný Fatih Akdeniz, eylemlerinin 67'inci gününde olduklarýný belirtti. Ýþinden olan iþçilerin yeniden ekmeðine dönmesi için mücadele verdiklerini ifade eden Akdeniz, "Yine Van'ýn Gevaþ ilçesindeki belediyede 36 arkadaþýmýzý iþten çýkardýlar. Ýþten çýkarýlan bu arkadaþlarýmýzýn her biri 4-5 yýldýr çalýþanlardý. Bunlar 3-5 aylýk çalýþanlar da deðildi. Geçtiðimiz iki gün içinde Gevaþ Belediyesi de iþçi kýyýmýna baþladý. Ýþçi çýkýþlarý daha DEM Parti tarafýndan sürdürülüyor. Müzakere çaðrýlarýmýza herhangi bir olumlu yanýt gelmedi. Eylemelerimizin sonlandýrýlacaðýný umuyorlar, ama böyle bir ümide kapýlmasýnlar. Bu insanlar da bir an önce ekmeklerine geri dönsünler. Ýþçi kýyýmlarý yavaþ yavaþ diðer arkadaþlarýmýzýn baþlarýna da gelecektir. Bunlar 7-10 yýllýk iþçilere yavaþ yavaþ sirayet ediyor" dedi.

  • Vanýn Gevaþ Belediyesi
  • iþçi kýyýmý
  • dem parti