Birlikte yaþadýðý kadýný öldüren cani aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet hapse çarptýrýldý
ABONE OL

Bakýrköy 2. Aðýr Ceza Mahkemesindeki duruþmaya, tutuklu sanýk Rýza Beler ile avukatý katýldý.

Duruþmada, cumhuriyet savcýsý esas hakkýndaki mütalaasýný açýkladý.

Mütalaada, 3 yýl birlikte yaþayan Rýza Beler ile maktul Umýda Tulyaganova'nýn aralarýnda zaman zaman münakaþa yaþandýðý anlatýldý.

Beler'in olay tarihinden 3 ay önce Tulyaganova'yý öldürmek için plan yaparak kaldýrým taþýný eve getirdiði belirtilen mütalaada, olay günü sanýðýn, eve erkek getirme meselesi nedeniyle tartýþtýðý maktulü kaldýrým taþýyla kafa, yüz ve boyun belgesine vurarak öldürdüðü kaydedildi.

Sanýk Beler'in, maktulün ölümü sonrasýnda kollarýný eklem yerlerinden keserek derin dondurucuya koyduðu ifade edilen mütalaada, sanýðýn suçta kullandýðý taþý 3 ay önce maktulü öldürmek amacýyla eve getirmesinin öldürme suçunun nitelikli halini oluþturduðu bilgisi paylaþýldý.

Maktulün ölümünden sonra kollarýnýn parçalandýðý belirtilen mütalaada, bu nedenle öldürme suçunun "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" þeklindeki nitelikli halinin ise somut olayda oluþmadýðý bilgisi verildi.

Sanýk ile maktul arasýnda aldatma nedeniyle anlaþmazlýk yaþandýðý tespit edilse de sadakat yükümlüðünün eþe karþý olabileceði vurgulanan mütalaada, bu nedenle Beler hakkýnda tahrik hükümlerini uygulamanýn mümkün olmadýðý belirtildi.

Mütalaada, bu kapsamda Rýza Beler'in "kadýna karþý tasarlayarak kasten öldürme" suçundan aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet hapisle cezalandýrýlmasý istendi.

Son sözleri sorulan sanýk Beler, olay nedeniyle çok piþman olduðunu söyledi. Beler, "Böyle olmasýný istemezdim. Beraatimi istiyorum." dedi.

Davayý karar baðlayan mahkeme heyeti, Rýza Beler'i "kadýna karþý tasarlayarak kasten öldürme" suçundan aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet hapis cezasýna çarptýrdý.

Mahkeme, sanýða verilen cezada iyi hal ve haksýz tahrik indirimlerinin uygulanmasýna yer olmadýðýna karar verdi.

OLAY

Bahçelievler'de, 39 yaþýndaki Özbekistan uyruklu Umida Tulyaganova 23 Mart'ta bir ikamette öldürülmüþ bulunmuþtu. Ýncelemede, Tulyaganova'nýn birlikte yaþadýðý 61 yaþýndaki sanýk Rýza Beler tarafýndan öldürüldüðü belirlenmiþti.

Polis ekiplerince gözaltýna alýnan Beler tutuklanmýþtý.

  • istanbul bahçelievler
  • kaldýrým taþýyla öldürme
  • aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet ceza