Bitlis Valiliði ve EGM'den 'Bombacý Mülayim' açýklamasý
ABONE OL

Bitlis Valiliðinden yapýlan açýklamada, 13 Nisan 2024 tarihinde sosyal medya platform X (twitter) üzerinden 'BombacMülayim01' isimli kullanýcý tarafýndan 'Bitlis Emniyet Müdürünün terörle mücadele kapsamýnda yürüttüðü faaliyetleri, emniyet hizmetlerine tahsis edilen sivil aracý ve polis memuru olan eþinin görev yerini bildirerek hedef haline getiren paylaþýmlarda bulunduðu'nun tespit edildiði belirtildi. Açýklamada, "Siber Suçlarla Mücadele Þube Müdürlüðünce yapýlan çalýþmalar neticesinde, hesabýn kullanýcýsýnýn Trabzon Emniyet Müdürlüðü Koruma Þube Müdürlüðünde görevli Polis Memuru V.K. olduðu belirlenmiþtir.

Bitlis Cumhuriyet Baþsavcýlýðýnca verilen talimat doðrultusunda adý geçen þahýs, 15 Nisan 2024 tarihinde ikamet ettiði Trabzon ilinde yakalanmýþtýr. Þahýs; Terörle Mücadele Kanunu'nun 6. maddesi (terörle mücadele eden personeli hedef göstermek) ve Türk Ceza Kanunu'nun 136. maddesi (kiþisel verileri hukuka aykin olarak baþkasýna vermek, yaymak ve ele geçirmek) kapsamýnda gözaltýna alýnmýþtýr. Sahsýn üzerinde ve ikametinde yapýlan aramalarda çok sayýda dijital malzemeye el konulmuþ; þahýs gerekli adli iþlemler için görevli memurlarýn nezaretinde ilimize getirilmiþtir. Þahsýn el konulan dijital materyalleri üzerinde yapýlan incelemelerde, kiþiye özel, gizli ve çok gizli ibareli yaklaþýk 3 bin evrakýn arþivlendiði görülmüþtür. Yürütülen soruþturmada þahsýn hukuki yardým adý altýnda menfaat temin ettiði, kendisine para aktarýmýnda bulunan birçok maðdur olduðu tespit edilmiþtir. Ayrýca yapýlan incelemelerde adi geçen sahsa ilimizle ilgili asýlsýz bilgi aktardýklarý tespit edilen Bitlis ilinde görevli polis memurlar S.B. ve O.Z., 16 Nisan 2024 tarihinde gözaltýna alýnarak soruþturma iþlemleri adli makamlarca devam etmektedir" denildi.

Emniyet Genel Müdürlüðünden yapýlan açýklamada ise sosyal medya platformu X (Twitter) üzerinden 'Bombacý Mülayim01' isimli kullanýcýyla ilgili Siber Suçlarla Mücadele Þube Müdürlüðünce yapýlan tahkikatlar neticesinde, hesabýn kullanýcýsýnýn Trabzon Emniyet Müdürlüðü Koruma Þube Müdürlüðünde görevli polis memuru V.K. olduðunun tespit edildiði belirtilerek, þöyle denildi:

"Söz konusu þahýsla ilgili yapýlan incelemelerde; 21 Mayýs 2022 tarihinde E.F.O. isimli þahýs tarafýndan Trabzon Emniyet Müdürlüðü'ne ihbar yapýldýðý; yapýlan ihbarda V.K. isimli þahsýn kendisine sosyal medya üzerinden tehdit ve hakaretlerde bulunduðu, kendisine ait yöneticilik yaptýðý sayfayý þantaj yoluyla almaya çalýþtýðý, ayrýca B.M. isimli þahýs tarafýndan CÝMER'e yapýlan ihbarda, V.K. isimli þahsýn kendisine sosyal medya üzerinden tehdit ve hakaretlerde bulunduðu, kiþisel bilgilerini, fotoðraf ve telefon numarasýný paylaþtýðý, sosyal medya üzerinden küfür ederek siyaset yaptýðý iddia edilmiþ; iddialar üzerine söz konusu þahýsla ilgili disiplin soruþturmasý baþlatýldýðý, ayrýca V.K. isimli þahýs ile ilgili devam eden 6 adet soruþturma dosyasý bulunmaktadýr. Bu soruþturma dosyalarýnýn 4'ünün içerik olarak benzer mahiyette, 'Mesleðin onur ve saygýnlýðýný zedeleyici ek görevleri, idareyi ve amirlerini eleþtiri sýnýrlarýný aþan' paylaþýmlar olduðu, bu nedenle dosyalarýn Ýl Polis Disiplin Kurulunca Meslekten Çýkarma kanaati belirtilerek EGM Hukuk Müþavirliðine onaylanmak üzere gönderildiði, diðer 2 dosyanýn ise halen polis baþmüfettiþlerince soruþturma aþamasýnýn devam ettiði anlaþýlmýþtýr. Þahsýn el konulan dijital materyalleri üzerinde yapýlan incelemelerde gizli, kiþiye özel ve çok gizli ibareli yaklaþýk 3 bin evrakýn arþivlendiði, ayrýca birçok iletiþim uygulamalarýnda oluþturulmuþ olan gruplar üzerinden kendisine ülke genelinde birçok yer hakkýnda aslý bulunmayan bilgilerin gönderildiði ve kendisinin de gönderilen bu bilgilerin doðruluðunu araþtýrmadan sosyal medya hesaplarýnda paylaþtýðý tespit edilmiþtir. Yürütülen soruþturmada þahsýn hukuki yardým adý altýnda menfaat temin ettiði tespit edilmiþ, kendisine para aktarýmýnda bulunan birçok maðdur olduðu tespit edilmiþtir. 29 Mart 2024 tarihli Emniyet Genel Müdürlüðü Yüksek Disiplin Kurulu'nca V.K. hakkýnda; 'Mesleðin onur ve saygýnlýðýný zedeleyici veya amir ya da üstlerinin eylem ve iþlemlerini olumsuz yönde eleþtirici nitelikte tek baþýna veya topluca bildiri daðýtmak ya da basýn, haber ajanslarý, radyo ve televizyon kurumlarý ve diðer iletiþim kanallarý vasýtasýyla kamuoyuna yönelik bilgi, yazý ve demeç vermek' suçundan 'Meslekten Çýkarma' disiplin cezasý ile; ayrýca yapmýþ olduðu diðer paylaþýmlar nedeniyle 'Göreve çýkýlmamasý için propaganda yapmak, kýþkýrtmak, zorlamak, karar alýnmasýný saðlamak, alýnan bu karara katýlmak veya karar uyarýnca göreve çýkmamak' fiilini iþlediði sübuta erdiðinden 2. kez 'Meslekten Çýkarma' disiplin cezasý kararý verilmiþtir. Emniyet Teþkilatýmýzda görevli 350 bin personelimiz, yýlýn 365 günü gece gündüz demeden görev sorumluluðu bilinciyle canla baþla çalýþmaya devam etmektedir. 179. yýllýk þanlý bir maziye sahip Emniyet Teþkilatýmýzda, hukuk ve disiplin kurallarýmýz iþlemeye devam edecektir."