Bodrum Muğla İzmir deprem şiddeti kaç (Son depremler)
ABONE OL

Dün Ege Denizi’nde meydana gelen depremin ardından Bodrum’da artçı bir deprem yaşandı. Bodrum Muğla İzmir’den hissedilen depremin şiddeti kaç? Son depremler listesinde yer alan Bodrum artçı depremine dair AFAD’tan bir açıklama geldi. AFAD açıklamasına göre; Ege'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremle sarsılan Bodrum'da, 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini bildirildi.

DEPREMDE ÖLEN VAR MI?

Depremde iki kişi hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan yaptığı açıklamada, "Kos'ta ölen vatandaşımızın ismi Sinan Kurtoğlu. Hepimize geçmiş olsun. Bir deprem yaşadık. Devlet kurumları başından itibaren olayın takibindeydiler. Gerekli talimatları verdik gerekli müdahaleler yapıldı. Can kaybı olmayan, mal kaybı düşük olan ama büyüklüğü yüksek olan bir depremle karşı karşıya kaldık. Bu depremin etkileri Allah'a şükür memleketimizi insanımızı rahatsız eden bir durumu olmadı. Depremle beraber yaşamak kaldığımız bir husus ülkemiz için. Depremle yaşamak şartları yerine getirmek bizim yapmamız gereken hususlar. 358 kişi depremden zarar gördüğünü söyleyen vatandaşımızın müracaatı oldu. Bunları 272 tanesini ambulanslarla hastanelere ulaştırdık, diğerleri kendi geldi. 25 kazazedemiz var, bunlardan 3 kişide kırık var. Bunun dışında ciddi yaralanması olan vatandaşımız yok. Gerekli takipler yapıyor." dedi.

Yunanistan Güney Ege Eyaleti Valisi Yorgos Hacimarkos Yunan basınına yaptığı açıklamada, deprem sonrası İstanköy Adası’ndaki bir eğlence merkezinde duvarın çökmesi sonucu iki kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Vali; burada ölen iki kişiden birinin 30 yaşında Türk diğerinin ise 20 yaşında bir İsveçli olduğunu söyledi. Vali Hacimarkos, olayda yaralananların çoğunluğunun ise adadaki turistler olduğunu belirtmişti.

DEPREM NEDEN OLDU?

Kandilli Rasathanesi Müdürü Dr. Haluk Özener, “ Ülkemizin yüzde 80-85'i çok ciddi deprem riski altında. Dolayısıyla buna hazırlıklı olmak lazım. Her 25-30 yılda bir yeni deprem, her 1,5-2 yılda bir 6'dan büyük depremlere alışmalıyız. Neticede depreme kırılan bir fay hattı neden oldu. Dünyanın hiçbir yerinde depremin zamanı konusunda net bir bilgi vermek mümkün değildir. Çok özveriyle çalışan personelimiz var. Gece arkadaşlarımız toplanarak sabaha kadar uyumadan çalıştılar, ben kendilerine çok teşekkür etmek istiyorum.” açıklamalarında bulundu.