Bölgeye uçaklar ve helikopterler sevk edildi! Bursa'da orman yangýný
ABONE OL

Bursa'nýn Orhaneli ilçesinde ormanlýk alanda çýkan yangýnýn söndürülmesi için havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

Ýlçenin Topuk mevkisinde çýkan yangýnýn fark edilmesi üzerine bölgeye ekipler sevk edildi.

Bursa Orman Bölge Müdürlüðüne baðlý ekipler, karadan 18 arazöz, 48 araç ve yaklaþýk 400 personelle söndürme çalýþmasýný yürütüyor. Havadan yapýlan çalýþmalara ise 4 helikopter ve 4 uçakla destek saðlanýyor.

Ekipler, yerleþim yerlerine uzak, rüzgarýn da etkili olduðu bölgede yangýný söndürmek için yoðun çaba sarf ediyor.

- "4 HELÝKOPTER, 4 UÇAÐIN OLMASI BÝZÝM AÇIMIZDAN ÇOK BÜYÜK BÝR AVANTAJ"

Bursa Valisi Mahmut Demirtaþ, bölgeye gelerek söndürme çalýþmalarýný yerinde inceledi.

Yetkililerden bilgi alan Demirtaþ, burada gazetecilere yaptýðý açýklamada, bugün saat 13.00 civarlarýnda Orhaneli'nin Topuk Mahallesi'nde yangýn çýktýðýný söyledi.

Söndürme çalýþmalarýnýn çok hýzlý þekilde devam ettiðini vurgulayan Demirtaþ, "Yaklaþýk 100 hektar geniþliðinde bir alan. 4 helikopter, 4 tane de uçaðýmýz var. Yaklaþýk 400 personelle müdahale ediyoruz. Þu an nispeten çok þükür daha iyiyiz. Vatandaþlarýmýzla beraber orman teþkilatýmýz, tüm kamu kurum ve kuruluþlarýmýz, jandarmamýz hep birlikte çok þükür bu yangýný söndürmek için gayret ediyoruz. Ýnþallah en kýsa zaman içinde de bu yangýný kontrol altýna alacaðýmýzý düþünüyorum." dedi.

Yangýnýn yerleþim yerlerine uzaklýðýna iliþkin Demirtaþ, "Uzaklýk var ama biz tedbirlerimizi alýyoruz. Ýnþallah en yakýn zamanda sürdürmek için gayret ediyoruz. Þu an 4 tane helikopter, 4 tane uçaðýn olmasý bizim açýmýzdan çok büyük bir avantaj. Ýnþallah en kýsa süre içinde bu yangýný kontrol altýna alacaðýz diye düþünüyorum." ifadelerini kullandý.

Vali Demirtaþ, yangýnýn çýkýþ nedeniyle ilgili net bilginin olmadýðýna iþaret ederek, "Çýkýþ nedenini yangýndan sonra araþtýracaðýz ama tabii son günlerde malumunuz hava sýcaklýklarý birdenbire çok arttý. Ondan olabileceðini düþünüyoruz. Yine de araþtýracaðýz." þeklinde konuþtu.