Brunei Darusselam, 6 Þubat depremi için toplanan 523 bin 980 dolarlýk yardým fonunu AFAD'a baðýþladý
ABONE OL

AFAD Merkez binasýnda Brunei Darusselam'ýn Ankara Büyükelçisi Noni Zurainah ve AFAD Baþkaný Okay Memiþ temsili çek ile fotoðraf çektirdi.

Memiþ, burada yaptýðý konuþmada, Türk milletine yapýlan iyiliklerin hiçbir zaman unutulmayacaðýný belirtti.

Büyükelçiye destekleri için teþekkür eden Memiþ, "6 Þubat depremlerinde adeta küçük kýyameti yaþadýk. 11 vilayette 14,5 milyon insanýmýz etkilendi. 53 binden fazla insanýmýz hayatýný kaybetti. Hepsine Allah'tan rahmet diliyoruz." dedi.

Memiþ, AFAD olarak afetten etkilenen bölgelerde konut yapýmý için çalýþmalara baþladýklarýný anýmsatarak, "Bir yýl tamamlanmadan yapýlan 250 bin konutun ihalesiyle beraber 76 bin, 80 bine yakýnýnýn kurasýný çektik. Vatandaþlarýmýzýn konutlarýný teslim ettik. Yýl sonuna kadar inþallah 200 bin rakamýna ulaþmayý hedefliyoruz." diye konuþtu.

Artýk konteynerlerin yerine kalýcý konutlarýn konuþulduðunu dile getiren Memiþ, "Bu operasyon dünyanýn en büyük afet sonrasý iyileþtirme operasyonu gerçekten. Bu çalýþmalarý yaparken de böyle dost ve kardeþ ülkelerin yardýmlarý bizi memnun ediyor. Çok minnettarýz. Brunei Sultanlýðý'nýn yöneticilerine, orada yaþayan çok deðerli halka çok teþekkür ediyoruz." diye konuþtu.

- FON 3 AYDA TOPLANDI

Brunei Darusselam Kültür, Gençlik ve Spor Bakanlýðý tarafýndan oluþturulan yardým fonu, 14 Þubat - 14 Mayýs 2023 arasýnda 3 ay süreyle halka açýlmýþtý.

Bu süreçte toplanan yardým fonu afetzedelerin geçici yerleþimlerindeki klima ihtiyaçlarýný karþýlamak için kullanacak.