Edirne'nin Süloðlu ilçesine baðlý Akardere köyünde kurbanlarýný kesen köylüler, etlerin bir kýsmýnýn piþirilmesi için köyün camisinde bulunan aþçýlara teslim ediyor.
Her evden gelen kurbanlýk inek, dana ve koyun etleri öncelikle temiz bir þekilde yýkanýyor. Meþe odununda dev kazanlarda yaklaþýk 4 saat piþirilen etler, daha sonra daðýtýlmak üzere köylüye camiden anons ediliyor. Ellerine kaplarýný alan köylüler, piþen etlerden almak için caminin yolunu tutuyor. Ýmamýn bereket duasýnýn ardýndan herkese eþit bir biçimde daðýtýlan etleri alan köylüler, daha sonra akþam yemeðinde yemek için evinin yolunu tutuyor. Kesilen kurbanlýk etleri, odun ateþinde piþirilip köy halkýna daðýtýlýyor. Böylelikle köyde kurban eti girmemiþ ev kalmýyor.
Köyde kurban eti girmemiþ ev kalmadýðýný belirten Akardere köyü muhtarý Aydýn Yeðitoðlu, "100 yýldan beri 150 hane komþumuz kestikleri kurban etlerinin bir kýsmýný cami avlusuna getirir, burada kazanlarda kaynar. Kaynayan etleri ikindi vakti köylümüze ve gelen misafirlere daðýtýmý yapýlmaktadýr. bu geleneðin gelecek nesillere devamý içinde genç kardeþlerimizi de yanýmýza alarak iþi öðrenmelerini saðlýyoruz. Bu geleneðin yýllarca devam etmesi için elimizden geleni yapacaðýz" dedi.
Köy halkýndan Alper Demiraslan ise, "Atalarýmýzdan ve dedelerimizden gelen geleneði sürdürmeye çalýþýyoruz. Muhtarýmýz ve büyüklerimizin desteði ile Allah'ýn izni ile gelecek nesillere de aktarmaya devam edeceðiz" diye konuþtu.